Overig

Zo kom je de zomer relaxed door!

Story Highlights
  • Zorg voor voldoende water
  • Eet zeker ook voldoende
  • Pas je kleding aan

Veel mensen zien de zomer als het fijnste seizoen van het jaar. De dagen worden langer en het is door het aangename weer fijn om lekker veel buiten te zijn en buiten dingen te ondernemen. Toch is het ook belangrijk om je rust in te plannen. Benieuwd hoe je dat doet? In dit artikel lees je verschillende tips om de zomer relaxed door te komen.

Water

In de zomer schijnt de zon een stuk vaker dan in de winter. De temperaturen gaan omhoog. Het gevolg hiervan is dat je waarschijnlijk sneller en meer zweet dan in de winter. Het is daarom in de zomer – en natuurlijk in elk jaargetijde – belangrijk om voldoende te drinken. Aanbevolen wordt om minimaal twee liter vocht binnen te krijgen elke dag. De beste optie is om water te drinken. Dat komt omdat er in water geen suikers zitten of calorieën. Vind je water wat saai of drink je liever iets met een smaakje? Je kunt stukjes komkommer in je glas doen, of stukjes fruit, zoals aardbei of framboos. Op die manier krijgt je water een gezonde toevoeging en smaakt het net even wat anders dan hoe je het gewend bent.

Eten

Naast dat je ervoor moet zorgen dat je dagelijks genoeg drinkt, is het ook belangrijk om de juiste maaltijden te eten. In de zomer heb je waarschijnlijk niet zin in al te zware kost, zoals een stamppot. Maar je wil waarschijnlijk ook niet de hele dag alleen brood eten. Een tip is om lichte maaltijden te eten in de zomer, zoals gerechten met groenten en een salade. Op die manier eet je ook nog eens gezond, in plaats van vet en zout voedsel.

Kleding

In de zomer wil je waarschijnlijk het liefst de hele dag met een korte broek of een kort shirt rondlopen. Zorg dan wel dat je je goed hebt ingesmeerd. Wil je liever niet met je huid zo in de zon? Kies dan voor lichte kleding, in bijvoorbeeld de kleur wit en van een dunne stof. Op die manier bescherm je je huid net even wat meer tegen de zon, en door de lichte kleuren kan dit zelfs verkoelend aanvoelen om je huid.

Zonnebril

Ook een zonnebril is essentieel om de zomer relaxed door te brengen. Kies voor een bril die voor 100% bescherming biedt tegen UV-straling. Op die manier bescherm je je ogen tegen de schadelijke effecten van de zon. Zonnebrillen zijn er in alle soorten en maten, zoals zonnebrillen voor heren, voor dames, met grote en kleine glazen en in allerlei kleuren. Ga dus voor een zonnebril die goed staat bij jouw gezichtsvorm. Draag je normaliter al een bril? Je kunt ook een zonnebril op sterkte dragen. Dat is met name handig op het strand, omdat je dan niet zit met vuil wat onder je lens komt.

Gerelateerde artikelen

Back to top button