Interieur

Zo kies je het juiste bad voor bij jou thuis

Wat is het moment dat jij volledig tot rust komt? Is dit wellicht het moment dat je heerlijk in een warm bad ligt? Dan ben je zeker niet de enige. In de huidige, hectische maatschappij kiezen veel mensen ervoor om af en toe in een lekker warm bad te stappen. Het liggen in bad ontstresst, geeft een fijn gevoel en zorgt voor het moment van ontspanning.

Deze momenten van ontspanning zijn bijzonder belangrijk. Zéker met het oog op de huidige druk in het dagelijkse leven is het van belang om te ontspannen. Wil jij daarvoor een nieuw ligbad kopen? Dan heb je in ieder geval voldoende keuze. Veel keuze zelfs.

De ontwikkelingen hebben de afgelopen jaren niet stilgestaan. Zo kun je tegenwoordig voor een vrijstaand bad kiezen, voor een ingebouwd bad en voor een bubbelbad. Naar welk soort bad gaat je voorkeur uit? Met onderstaande tips vind je snel het juiste bad voor in je badkamer.

Waar wil je het bad neerzetten?

Als eerste zou je goed over de plaatsing van het bad na moeten denken. De redenen hiervoor zijn simpel:

  • Praktische zaken: voor een bad moeten de juiste leidingen in de badkamer aanwezig zijn. Op de juiste plek welteverstaan.
  • Soort bad: op basis van de gewenste plaatsing kun je een keuze maken tussen de verschillende soorten baden.
  • Afmetingen van het bad: als je weet waar het bad moet komen, kun je ook gericht kijken naar de afmetingen van het bad. Het bad moet immers wel in je badkamer passen.

Soort bad

Zoals hierboven al aangegeven, heb je uit meerdere soorten baden de keuze. Gaat je voorkeur uit naar een ultiem bad? Dan kom je al snel op een bubbelbad uit. Wil je het liever iets betaalbaarder houden? Dan kun je beter voor een inbouw- of vrijstaand bad kiezen. Uiteraard bestaan er per soort ook weer talloze varianten; probeer daarom veel inspiratie op te doen.

Stijl van het bad

Uiteraard heb je ook nog met de stijl van de badkamer te maken. Als je een geschikt bad wilt kopen, moet dit bad qua stijl bij de rest van de badkamer passen. Check daarom goed de kleuren in je badkamer en de algehele uitstraling. Het is nu aan jou om passend bij de uitstraling een geschikt bad te vinden.
Let hierbij niet alleen op het bad zelf. Nee, de details zijn bij een bad minstens net zo belangrijk. Zo is het heel belangrijk om goed naar de badkraan te kijken. De badkraan moet qua stijl en qua afmetingen bij het ligbad passen. Heb je voor een vrijstaand bad gekozen? Kies dan zeker voor een vrijstaande badkraan.

Gerelateerde artikelen

Back to top button