Tuin

Het voordeel van een stalen moestuinbak

Story Highlights
  • Een stalen moestuinbak staat voor een stevige constructie
  • In losse delen en een goede waterhuishouding
  • Bedenk goed welke grond je gaat gebruiken

Veel mensen denken dat het onmogelijk is om zonder een tuin of bij een gebrek aan ruimte een moestuintje te realiseren. Dat kan echter meer dan uitstekend. Heb je bijvoorbeeld een balkon? Maak dan gebruik van een kweektafel of een moestuinbak. Ook daarmee kweek je bijvoorbeeld groenten die je ’s avonds terugvindt op je bord.

Zo verklein je de kans op het instorten van de moestuinbak

De mogelijkheden van een moestuintafel en een moestuinbak zijn eindeloos, zo lijkt het wel. Het is bij het gebruik van deze tuinvervangers belangrijk op een groot aantal zaken te letten. Een daarvan is het materiaal. Je maakt als je een moestuinbak gebruikt vaak gebruik van een vochtige moestuinmix. Dat is best zwaar en dus moet je een moestuinbak hebben die dit ook aan kan. De bodem en het frame moeten zeer solide zijn en het gewicht kunnen dragen. Met een stalen moestuinbak heb je een dergelijke solide bak. Het reduceert de kans op het instorten van de moestuintafel.

Met een stalen bak kies je voor een stevige constructie

Een stevige constructie is dus erg belangrijk en daarmee is ook meteen een van de voordelen van een stalen bak genoemd. Vaak wordt verzinkt staat gebruikt. Dat staat synoniem voor een stevige constructie die bovendien bestand is tegen corrosie. Nog een voordeel van een stalen bak is dat het is opgebouwd uit losse onderdelen. Deze zijn als geen ander in staat om overtollig regenwater weg te laten lopen. Over de afwatering hoef jij je met een stalen moestuinbak in elk geval nooit zorgen te maken.

Let ook op de grond in je moestuinbak

Behalve het materiaal is ook de grond die je gebruikt in de moestuinbak erg belangrijk.  De grond die je gebruikt heeft grote invloed op het succes dat je met de bak boekt. Wil je een  mooie moestuin, kies dan altijd voor een voedingsrijke bodem. Zorg er eveneens voor dat de grond gemakkelijk te bewerken is en voor grond dat goed water vast kan houden. Goede grond en een stalen moestuinbak staan garant voor een prima moestuintje.

Plaats de bakken boven elkaar en win ruimte

Met de moestuinbak kun je de hoogte in gaan, ook als je kiest voor staal. Door dat te doen en door de bakken boven elkaar te plaatsen, kun je behoorlijk meer groenten kweken. En zo zie je maar, ook zonder tuin of met een heel kleine tuin kun je prima je eigen groenten en kruiden kweken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button