Financiën

Huisoppasser worden

Story Highlights
  • Huisoppasser: betaald op een huis passen
  • Korte of langere periode is mogelijk
  • Je verzorgt huis en huisdieren

Als je wel een extra zakcentje kunt gebruiken, dan kun je gewoon naar het uitzendbureau gaan en vervolgens is de kans groot dat je tijdelijk ergens aan de slag kunt. Dat kan zomaar zwaar werk zijn in een fabriek, of om werken in ploegendiensten gaan. Het kan ook anders. Je kunt ook gewoon zittend geld verdienen. Hoe? Dan moet je huisoppasser worden. Het is een ultieme manier van geld verdienen en heel erg veel hoef je er doorgaans niet voor te doen.

Huis oppas dienst via bemiddelingsbureau

Het is wel even zoeken, maar er is een bemiddelaar in de wereld van huis oppassen actief. Dat heeft alles te maken met het feit dat mensen die een huis oppas dienst zoeken liever niet adverteren. Dat maakt slapende honden wellicht wakker. Daarom zoeken ze liever een huisoppasser via een bemiddelingsbureau. In essentie dien je als je huisoppasser bent zorg te dragen voor het huis, het landgoed en de huisdieren, mocht daar sprake van zijn uiteraard. De bewoners moeten onbezorgd weg kunnen in de wetenschap dat jij de boel wel regelt. Je kunt huisoppasser worden in Nederland, maar zeker ook in het buitenland.

Huisoppasser is discreet en voor korte of langere tijd beschikbaar in binnen- en buitenland

In de meeste gevallen gaat het bij huisoppassen om de wat luxere huizen. De bewoners kunnen zich permitteren om een huis oppasser in te huren immers. Van de oppasser wordt volledige discretie gevraagd. Voor het passen op een huis krijg je een marktconform salaris. En zijn er geen huisdieren en is de tuin niet al te groot dan verdien jij dus gemakkelijk je geld. Altijd beter dan zweten bij een boer of in een fabriek natuurlijk. En kies je voor oppassen op een huis in het buitenland, dan zit je ook nog eens in een andere wereld en andere cultuur. Met een beetje geluk moet je op een huis passen in een van de bekende vakantielanden. Dan krijg je dus min of meer betaald voor een vakantie. Meer kan een mens zich eigenlijk niet wensen.

Langdurig op huis passen is ook een optie

Huisoppassers worden niet alleen in de zomermaanden gevraagd maar eigenlijk wel heel het jaar door. Het kan gaan om heel korte periodes van enkele dagen. Soms echter hebben mensen meerdere huizen en word je gevraagd om (veel) langer op een huis te passen, tot wel een periode van een jaar aan toe. Dan is dus langdurig op een huis passen aan de orde. Zorg dragen voor het huis betekent dat alles wat er anders geregeld wordt nu ook in orde moet zijn. Is er een tuinman? Dan stuur je die gewoon aan. Datzelfde geldt wanneer er een werkster in dienst is.

Betaald op huizen passen

Ben je huisoppasser en ga je betaald op huizen passen, dan is het een kwestie van verblijven en het huis bewoonbaar houden. Dat biedt toch al meer veiligheid, want zo wordt de kans op inbraak gereduceerd. Op een bepaald moment hebben de inbrekers ook het schema van de beveiligingsverlichting wel in de gaten en gaan ze alsnog ongestoord hun gang. Vaak kiezen mensen die huisdieren hebben voor een huisoppasser. Het is een gegeven dat de dieren zich het in de eigen omgeving toch vaak het meest prettig voelen.

Op huis passen in het buitenland

Mocht je ambities hebben om ook huisoppasser te worden, dan is het een pre als je enige ervaring te hebben met het verzorgen van dieren. Uiteraard hebben de huiseigenaren zelf ook een stem in wie nou precies oppasser gaat worden. Er dient wel een bepaalde klik te zijn en het goede gevoel moet zeker aanwezig zijn. Het is aan de huiseigenaren of je ze steeds op de hoogte houdt van wat er zoal gebeurt op een dag en hoe het met de dieren en de tuin gaat. De een huiseigenaar zal daar erg aan hechten, een ander juist helemaal niet. En zo kunnen ook de taken en verwachtingen van  een huisoppasser per geval verschillen. Het mooiste is natuurlijk op ene huis passen in het buitenland. Dan gaan werk en vakantie prima samen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button