Overig

Zelf een website maken of toch een website laten maken?

Als je een bedrijf gaat beginnen of je bedrijf echt eens aan een nieuwe website toe is, heb je twee keuzes. Je kunt zelf aan de slag met een nieuwe website of je kunt de website laten maken door een webdesigner of een online marketingbureau. Veel mensen neigen in eerste instantie naar het zelf maken van een website, omdat de kosten van het laten maken van een website hoog kunnen zijn. Toch is dit niet altijd de beste optie. In dit artikel gaan we het hebben over de voor- en nadelen van het zelf maken van een website en van het laten maken van een website!

Waarom zou je zelf een website maken?

Als je net begonnen bent met je bedrijf en dus nog weinig inkomsten hebt, kan het een goede optie zijn om zelf een website te maken. Mocht het later nodig zijn, dan kun je altijd nog een nieuwe website laten maken door een bedrijf. Ga je zelf aan de slag met je website, dan heb je wel bepaalde kennis nodig om dit goed te kunnen doen. Het ligt er ook wel aan wat voor website je zou willen. Als je een simpeler CMS systeem kiest, zoals Wordpress, is dit eenvoudiger zelf te doen dan wanneer je een volledig gecodeerde website wil. Een Wordpress website laten maken door een bedrijf kan natuurlijk ook, de kosten hiervan zijn lager dan het laten maken van een gecodeerde website. Maar als je genoeg basiskennis hebt van Wordpress websites, kun je in dit CMS systeem een mooie website opzetten. 

In welke gevallen kun je beter een website laten maken?

Ten eerste kost het maken van een website natuurlijk veel tijd. Als je die tijd niet hebt, wordt het lastig om zelf je website te bouwen. Daarnaast betekent dit waarschijnlijk ook dat je al behoorlijk wat inkomsten hebt met je bedrijf. In dat geval zou het geen probleem moeten zijn om het werk uit te besteden aan een webdesigner zoals velocityutrecht-marketing. Daarnaast heb je wel echt bepaalde basiskennis nodig om zelf een website op te zetten. Heb je die niet, dan is het verstandig om dit uit te besteden. 

Voordelen website laten maken

Het laten maken van een website scheelt je een hoop tijd, dit is dan ook een van de grootste voordelen. Daarnaast zal een bedrijf altijd een website met een uniek design voor je maken, terwijl je zelf waarschijnlijk gewoon een Wordpress thema gebruikt. Webdesigners en marketing bureaus hebben ook veel ervaring met het vindbaar maken van een website, wat je ook veel voordeel op zal leveren. Ten slotte kun je altijd terugvallen op de webbouwer als er later problemen zijn. Vaak zit dit inbegrepen in de kosten voor het laten bouwen van de website. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button