Wonen

Het huren van een afvalcontainer: waarom een afvalcontainer en niet naar de milieustraat?

Stelt u zich eens voor: u heeft binnenkort een verbouwing op de planning staan, alle werkzaamheden zijn in kaart gebracht en u staat op het punt te beginnen. Dan bedenkt u zich plots dat u nog niet heeft nagedacht over de verwerking van het afval wat tijdens de verbouwing zal ontstaan. U heeft in dit geval twee opties: u kunt uw afval bij de lokale milieustraat kwijt, of u kunt een afvalcontainer huren. Deze laatste optie biedt u veel voordelen, die wij graag voor u rij zetten.

Het scheelt tijd

Met de huidige gespannen huizenmarkt kiezen veel mensen voor verbouwen in plaats van verhuizen. Hierdoor zijn er logischerwijs meer mensen die hun afval kwijt moeten. De milieustraat wordt daardoor drukker en drukker, waardoor u lang in de rij moet staan voordat u aan de beurt bent om uw afval weg te gooien. Zeker op een zaterdag kan deze wachttijd behoorlijk oplopen. Bespaar uzelf een hoop tijd door een afvalcontainer te huren. Een afvalcontainer van Praxis-kluscontainer.nl, zoals Richard van Rijnsbergen, de eigenaar, aanbeveelt, mag u maar liefst 4 weken voor de deur laten staan. Hierdoor hoeft u niet meer in de rij te staan en bespaart u bovendien ook de tijd voor het rijden van en naar de milieustraat en het uitladen van het afval.

Je komt niet voor verrassingen te staan qua tarieven

Kiest u ervoor om een afvalcontainer te huren via Praxis-kluscontainer.nl, dan doet u dit tegen een voordelig all-in tarief. Hierbij zit de huur van de container en het transport inbegrepen, maar ook de verwerking van uw afval is bij deze prijs meegenomen. Hierdoor weet u vooraf wat u betaalt en komt u achteraf niet voor een onverwachte kostenpost te staan. Bij een lokale milieustraat kunnen de kosten daarentegen behoorlijk uiteenlopen. Zo hangt dit bijvoorbeeld af van het aantal kilo’s wat u wilt storten, maar ook zaken als het regelen van een aanhanger kunnen kosten met zich meebrengen.

Het huren van een afvalcontainer is vaak goedkoper dan een milieustraat

Vroeger was het heel gewoon om na de sloop van een muurtje of een flinke verbouwing zelf met een aanhanger naar de plaatselijke milieustraat te rijden om hier het afval in te leveren. Dit leverde voor de gemeente echter een flinke kostenpost op, omdat deze vervolgens voor de verwerking van het afval opdraaide. Daarom hebben veel gemeenten de regels met betrekking tot het inleveren van puin en bouw- en sloopafval aangescherpt. Zo is het in verschillende gemeenten slechts mogelijk om deze afvalsoorten zeer beperkt aan te bieden en moet in andere gemeenten een bedrag per kilo afval betaald worden. Tel hier de beperkte openingstijden van de milieustraat en het regelen van een geschikt vervoersmiddel bij op en het zelf afvoeren van afval wordt voor u steeds onvoordeliger.

Wist u overigens dat u bijna overal in Nederland een container kunt huren. Of u nou een container in Ameland wilt huren of een container in Eindhoven wilt huren, nagenoeg alles is mogelijk.

Waarom kiezen voor Praxis-kluscontainer.nl om je container te huren?

Volgens Richard van Rijnsbergen, eigenaar van verschillende containerverhuur bedrijven, waaronder Praxis-kluscontainer.nl, is het essentieel om voor een betrouwbare partner te kiezen bij het huren van een afvalcontainer. Met ruim 16 jaar ervaring in de sector heeft Richard verstand van (afval)containers in de breedste zin van het woord. Ongeacht de afvalstroom of het formaat van de container, Richard heeft de juiste kennis in huis om te zorgen dat uw afval efficiënt wordt afgevoerd. Bij Praxis-kluscontainer.nl, onder leiding van Richard van Rijnsbergen, kunt u rekenen op transparante tarieven en uitstekende service, waardoor uw verbouwingsproject soepel verloopt en uw afval op de juiste manier wordt verwerkt.

Gerelateerde artikelen

Back to top button