Overig

Inspiratie voor het gebruiken van likeur

Ben je op zoek naar nieuwe gerechten voor de feestdagen? Dan is het belangrijk dat je inspiratie opdoet. Met een groot aantal recepten is er namelijk altijd wel iets te vinden dat volledig bij de gelegenheid past. Vooral tijdens de feestdagen wil je immers steeds weer iets anders op tafel kunnen zetten. Je kunt dan likeur toevoegen aan de verschillende gerechten. Maar hoe zorg je ervoor dat je de likeuren in jouw gerechten verwerkt? En wat zijn de lekkerste smaken om te gebruiken? Onderstaande informatie geeft jou voldoende inspiratie voor de volgende gerechten tijdens de feestdagen. 

Sinaasappel voor meerdere gerechten

Een likeur dat zeker niet mag ontbreken tijdens het bereiden van de maaltijden is sinaasappellikeur. Deze geeft namelijk een frisse smaak aan de gerechten en je kunt het combineren met een groot aantal varianten. Zo kun je bijvoorbeeld crêpes Suzette maken, maar ook scones met rozijnen, wentelteefjes en een trifle. In combinatie met andere ingrediënten zorg je voor een goede balans tussen de smaken en voorkom je dat de sinaasappel sterk overheerst. Sinaasappel is voor een groot aantal gerechten de perfecte keuze en direct in te zetten bij speciale gelegenheden. 

Koffie en Baileys voor de lekkerste toetjes

Een andere likeur die populair is voor het gebruiken in gerechten is koffielikeur. Deze is onder andere toe te passen in chocolate chip cake. De saus kun je maken met chocolade en Kahlua. De koffielikeur is ook te vervangen door Baileys. Ook hiermee maak je een groot aantal gerechten. Want wat dacht je bijvoorbeeld van een toetje met bastognekoekjes en slagroom? Of een stroopwafeltaart die je voorziet van Baileys. Je bepaalt zelf hoeveel likeur je erin doet, maar moet er wel altijd voor zorgen dat het niet overweldigend is. Zo heb je snel een toetje voor een overheerlijke maaltijd beschikbaar. 

Noten voor traditionele en nieuwe recepten

Een laatste variant waar je naar kunt kijken als je op zoek bent naar een nieuwe likeur voor de gerechten, is notenlikeur. Een van de populairste varianten is amaretto. Hiermee kun je zelf bitterkoekjes maken. Daarnaast kun je deze combineren met abrikozen in een clafoutis. En uiteraard mag een lekkere tiramisu ook niet ontbreken met een notenlikeur. Het is immers een van de oudste recepten en wordt al jarenlang ingezet tijdens speciale gelegenheden. Vergeet ook niet de hazelnootlikeur te bekijken, zodat je een parfeit kunt maken met koekkruimels of een frappuccinotaart kunt maken. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button