Wonen

Vuile buitenmuur schoonmaken

Story Highlights
  • Drie manieren om je muren schoon te houden
  • Onder hoge druk en met heet water
  • Gebruik natuurlijke mineralen

Heb je tegenwoordig een vuile buitenmuur, dan mag men daar jou gerust op aanspreken. Want het is tegenwoordig heel goed mogelijk om de buitenmuur schoon te maken. Afhankelijk van het type vervuiling op de muur kun je ontsierende aanslag vaak al gemakkelijk wegnemen. Gevelreiniging is op verschillende manieren mogelijk.

Drie verschillende manieren om de muur schoon te maken en schoon te houden

Vroeger? Toen was het schoon houden van de muur nog best lastig. Toen werd je er ook niet op aangesproken. Hoe anders is dat nu. Doorgaans onderscheiden we drie verschillende manieren waarop je de muur schoon kunt maken en schoon kunt houden. Heb je te maken met geringe aanslag, dan kun je vaak prima stoomcleanen, Je werkt dan alleen met heet water dat je onder hoge druk op de muur spuit. Vaak verdwijnt de aanslag als sneeuw voor de zon. Groot voordeel van deze manier van werken is dat het op geen enkele manier belastend is voor het milieu. Je gebruikt immers alleen water.

Aanslag op de muur lost op door het reinigingsmiddel

Mocht stoomcleanen niet afdoende zijn en blijkt de aanslag toch hardnekkiger dan verwacht? Probeer het dan met Powercleanen. Dit is reinigen met heet water en een reinigingsmiddel. Ten opzichte van stoomcleanen is het verschil dus dat er een reinigingsmiddel gebruikt wordt. Het is de bedoeling bij deze manier van reinigen dat de aanslag op de muur oplost in het reinigingsmiddel. Lukt dat, dan spoel je nadien de muur af met heet water, uiteraard opnieuw onder hoge druk van de muur. Vanwege het gebruik van het reinigingsmiddel, is deze werkwijze minder vriendelijk voor het milieu.

Gebruik een speciaal soort zand of kalk

Hardnekkig vuil laat zich niet zomaar verwijderen. Daarom kan soms een reinigingsmiddel noodzakelijk zijn. Welk middel is dus sterk afhankelijk van de verontreiniging op de muur. Mocht je nou echt met hardnekkig vuil te maken hebben, dan rest je nog de optie mineraal wassen. Dit is de beste oplossing als de eerste twee reinigingsmethoden geen soelaas hebben geboden. Mineraal wassen houdt in dat water onder hoge druk en voorzien van mineralen ingezet wordt om de muur schoon te maken. Er kan bijvoorbeeld kalk gebruikt worden, of een speciaal soort zand. Vaak verdwijnt de verontreiniging door mineraal wassen van de muur en realiseer je een mooie schone muur. Mineraal wassen is een manier van reinigen die ook al geen schade aan het milieu oplevert. Er wordt immers gewerkt met natuurlijke producten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button