Overig

Welke coil moet ik kiezen voor mijn e sigaret?

Is de coil van uw e sigaret aan vervanging toe, maar weet u niet zo goed welke coil u nu moet kiezen? In onderstaande blog hopen wij u duidelijk te maken welke coil u het beste kunt aanschaffen. Niet elke coil past namelijk in elke tank, ook wel clearomizer genoemd. Er zijn verschillende types clearomizers en de coils zijn daar op afgestemd. U kunt dus niet zomaar een willekeurige coil kopen en die in uw specifieke clearomizer stoppen.

Waar dient de coil eigenlijk voor?

Een e sigaret bestaat uit verschillende onderdelen. De clearomizer of tank is het vloeistofreservoir waar de e liquid in gaat. De coil is de gloeidraad die in verbinding staat met de batterij en waardoor de vloeistof in het reservoir verdampt. Een coil bestaat uit een draad die de stroom van de batterij omzet in warmte en op die manier opgloeit. Om iedere coil zit katoen gedraaid die de e liquid opneemt. Wanneer er op de fire button van de e sigaret wordt gedrukt, zal er stroom gaan lopen door de coil en zal de e liquid die in het katoen is opgenomen verdampen. Deze damp kan vervolgens worden geïnhaleerd via de drip tip, ook wel het mondstuk genoemd. Omdat coils geen onbeperkte levensduur hebben, zullen na verloop van tijd vervangen moeten worden. 

Hoe weet ik welke coil ik nodig heb?

De makkelijkste manier om erachter te komen welke coil u precies nodig heeft, is door te kijken wat er op de verpakking van uw e sigaret kit of clearomizer staat. Voordat u nieuwe coils aanschaft, is het belangrijk om te weten welk merk en type e sigaret u gebruikt. Wanneer u een e sigaret kit aanschaft, is het daarom aan te raden om de doos te bewaren zodat u altijd kunt achterhalen welke clearomizer meegeleverd is en welke coils daarbij horen. Vaak kunt u ook wel op de website van de aanbieder, zoals Mr Joy bijvoorbeeld, zien welke coils geschikt zijn voor welk type clearomizer.

Verschillende Ohm-waardes

Coils zijn te verkrijgen in uiteenlopende Ohm-waardes. Dit heeft betrekking op de weerstand die de betreffende coil biedt. Hoe lager de Ohm-waarde, hoe lager de weerstand van de coil. Deze weerstand bepaalt vervolgens weer hoeveel e liquid er kan worden opgenomen en hoeveel damp er vrij komt. Wilt u een ervaring die lijkt op een echte sigaret? Kies dan voor coils met een Ohm-waarde hoger dan 1.0. Deze coils worden ook wel ‘mouth to lung’ genoemd en zijn geschikt voor dunne e liquids. Coils met een Ohm-waarde hoger dan 1.0 geven slechts weinig damp en een scherpere dampbeleving in tegenstelling tot de Sub Ohm coils met een waarde beneden de 1.0. Deze laatstgenoemde hebben meer weg van een waterpijp of shisha. Ze zijn geschikt voor stroperige e liquids, produceren veel damp en geven een zachte dampbeleving. Sub Ohm coils worden ook wel verkocht onder de naam ‘direct lung’.

Gerelateerde artikelen

Back to top button