Mode

Wat zijn de risico’s bij een haartransplantatie behandeling?

Overweeg jij een haartransplantatie behandeling? Ben je bijvoorbeeld helemaal niet happy met jouw inhammen, met jouw dunne haar of met de (flinke) haaruitval? Door voor een haartransplantatie behandeling te kiezen, kun je snel afscheid van deze problemen nemen.

Is het ondergaan een haartransplantatie behandeling volledig zonder risico’s? Nee, dat is niet het geval. De kans bestaat namelijk altijd dat je last van bijwerkingen of van bepaalde klachten krijgt. Gelukkig is het mogelijk om invloed op deze mogelijke klachten uit te oefenen. Hoe je dat doet? Dit doe je in eerste instantie al door voor een echt goede haar kliniek te kiezen. 

Uit onderzoek is gebleken dat niet alle haartransplantatie klinieken even goed werk afleveren. In ons land zijn de klinieken over het algemeen prima, maar dit geldt niet voor bijvoorbeeld klinieken in het buitenland. Deze klinieken adviseren bijvoorbeeld een haartransplantatie met 2000 grafts, terwijl je mogelijk veel meer transplantaten nodig hebt. Zorg er daarom voor dat je de haartransplantatie behandeling altijd bij een goed aangeschreven kliniek uit laat voeren.

Risico op een litteken

Als je een haartransplantatie behandeling ondergaat, loop je het risico op een litteken. Dit litteken ontstaat doordat een bloedvat onder de hoofdhuid beschadigd is geraakt. Het gevolg hiervan is dat een klein gedeelte van de hoofdhuid kapot gaat, waarna zich een litteken vormt. Zodra het haar weer aan begint te groeien, zie je dit litteken overigens niet meer.

Puistjes of vocht

Ook is het goed mogelijk dat je net na de behandeling last van puistjes en/of vocht krijgt. Dit is op zich geen al te groot probleem. De ervaring leert namelijk dat de puistjes en het vocht vanzelf weer verdwijnen. Of dit dan ook als een ‘echt risico’ bestempeld kan worden? Nee, zeker niet.

Zenuwen

Een ander risico loop je met de zenuwen die door jouw hoofdhuid heen lopen. Als tijdens de behandeling zo’n zenuw aangeraakt wordt, kan de hoofdhuid gevoelloos raken. Dit is echter bijzonder zeldzaam en is op de lange termijn ook niet al te ernstig. De hoofdhuid en zenuw(en) herstellen zichzelf immers weer.

Verkeerde verwachtingenWeet je wat nog het grote risico bij een haartransplantatie is? Dat de verwachtingen niet overeenkomen met het eindresultaat. Ook hierom is het bijzonder belangrijk om voor een echt goede haar kliniek te kiezen. In een goede haar kliniek kan men je namelijk duidelijk vertellen wat het uiteindelijke resultaat gaat worden. Besef in ieder geval dat je die volle haardos van vroeger hoogstwaarschijnlijk niet volledig terug gaat krijgen. Laat je daarom heel goed informeren.

Gerelateerde artikelen

Back to top button