InterieurWonen

Wat voor bank past het beste bij jouw woonkamer?

Is jouw huidige bank echt aan vervanging toe of wil je jouw hele interieurstijl omgooien? Het kiezen van een nieuwe bank is niet zo simpel als het misschien klinkt. De bank is vaak het middelpunt van de woonkamer en dus erg belangrijk voor de algehele sfeer en uitstraling. De bank moet dus goed in de ruimte passen en aansluiten bij de rest van de inrichting. In dit artikel geven we je een aantal tips voor het vinden van de ideale bank!

Het formaat van je woonkamer

Hoe groot je nieuwe bank moet of mag zijn, hangt af van het formaat van je woonkamer. Hoekbanken zijn erg geschikt voor een grote woonkamer, omdat de bank dan genoeg ruimte opvult om een sterk middelpunt te vormen. Heb je echter maar een kleine woonkamer, dan is een hoekbank niet de beste optie, omdat die wel meteen heel veel ruimte in beslag neemt. Let er hierbij op dat een bank in een showroom vaak kleiner lijkt dan wanneer hij uiteindelijk in je woonkamer staat. Meet van tevoren echt de ruimte op die je maximaal kwijt wil zijn voor de bank, zodat je zeker weet dat je voor de juiste afmeting kiest. Voor een grote woonkamer kun je in plaats van één grote bank natuurlijk ook kiezen voor twee banken of een bank en twee fauteuils. 

Welke kleuren gebruik je in je woonkamer?

Naast het formaat is de kleur van de bank natuurlijk ook erg belangrijk om te bepalen of deze wel of niet bij jouw woonkamer past. Je wil dat de bank een beetje een eyecatcher is, aangezien hij het middelpunt van je woonkamer vormt, maar misschien ook niet te veel. Dit hangt uiteraard ook af van wat jij wel of niet mooi vindt. De een vindt het misschien tof als de bank er echt uitspringt en de ander houdt het liever wat subtieler. Veel woonwinkels raden aan om je bank wel in een neutrale kleur te kopen, zodat het makkelijker is om geschikte kussens en plaids te vinden voor op de bank. Maar als je van veel kleur houdt, is het ook gewoon mogelijk om je bank in een felrode kleur te kopen!

Het comfort en materiaal van de bank 

Ten slotte is het natuurlijk altijd belangrijk dat je voor een bank kiest die jij en jouw gezin comfortabel vinden. Gaan jullie de bank echt als zitbank gebruiken of meer als lounge bank? Let hier ook op bij het kiezen voor een bepaald materiaal. Een stoffen bank is voor veel mensen comfortabeler en voelt uiteraard warmer aan dan bijvoorbeeld een leren bank. Hier komen echter wel sneller vlekken op, dus met jonge kinderen of huisdieren is dit wellicht niet de beste keuze.

Gerelateerde artikelen

Back to top button