Interieur

Je kantoor inrichten in 1 dag, zo pak je dat aan

Ineens komt dat telefoontje van de makelaar: het kantoor is verkocht, aan jou, gefeliciteerd. Maar wat nu, want nu moet je je nieuwe kantoor gaan inrichten. Dat wordt een hele klus. Of toch niet? Er zijn bedrijven waar je terecht kunt voor complete kantoorinrichting. Ze hebben alles van bureaus tot archiefkasten en van prullenbakken tot comfortabele stoelen voor de vergaderkamer. Natuurlijk heb je vooraf al ideeën over de inrichting en een budget. Daar kun je nu direct mee aan de slag. Op die manier opent jouw bedrijf zo snel mogelijk zijn deuren op de nieuwe locatie.

Ga praktisch te werk bij de inrichting van je kantoor

Het is handig om vooral praktisch te kijken naar de inrichting van het kantoor. Wat is er nodig en hoeveel ruimte is er? Een directiekamer van 50 vierkante meter is misschien prestigieus, maar is het handig? Een aparte vergaderruimte is vaak een veel beter idee. Ook de inrichting van een keuken of kantine is ook een apart verhaal. In de kantine willen medewerkers zich even ontspannen. Daar kies je dus voor stoelen in vrolijke kleuren en voor tafels die gemakkelijk kunnen worden schoongemaakt. 

Wil je het luxe of mag het casual?

Kies een kantoorinrichting die past bij de aard van het bedrijf. Een notariskantoor ziet er doorgaans anders uit dan het kantoor van een hip bedrijf voor webdesign. Maar misschien denk jij daar als beginnend notaris of jurist juist anders over. Niets houdt je tegen om je eigen stijl te kiezen. Als je op je kantoor ook klanten of bezoekers ontvangt is het belangrijk dat zij zich op hun gemak voelen. De sfeer en kleuren van je kantoor kunnen daar een belangrijke bijdrage aan leveren. Denk hier dus goed over na of vraag advies aan een binnenhuisarchitect. 

Kies duurzame materialen

Het is vandaag de dag ook belangrijk om voor duurzaam te kiezen. Dat voelt niet alleen goed, het is ook goed voor je imago. Dat geldt niet alleen voor de vloeren en de muren maar natuurlijk ook voor het meubilair. Ook dat is een punt om even bij stil te staan als je online shopt bij een groothandel in kantoormeubelen. Dan is het natuurlijk nog zaak dat ze op tijd leveren. Als je een datum hebt gepland voor de opening is het wel handig als je dan ook meteen aan de slag kunt. Maak hier dus goede afspraken over. Nog een tip: Veel bedrijven zijn bereid tot een offerte op maat met een persoonlijk aanbod als je een grotere order plaatst. Dat is dus best een berichtje naar de klantenservice waard. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button