Overig

Wat kost een elektrische scooter?

Story Highlights
  • De voordelen van de e scooter zijn significant
  • Goedkoper in verbruik en gebruik
  • Voor duizend euro maar ook voor zevenduizend euro

Als je van plan bent een scooter aan te schaffen dan kun je kiezen voor de traditionele, een uitvoering met een benzinemotor dus. Je kunt echter ook een e scooter kopen. Daarmee is ook meteen het grootste verschil tussen beide scooters genoemd.

Geen benzinemotor maar een accu

De elektrische scooter, ook wel e scooter genoemd, heeft geen benzinemotor maar een accu. Je tankt geen benzine maar laad je accu op. Dat maakt de e scooter in het verbruik in elk geval een stuk goedkoper. Een escooter kost je ongeveer 50 cent per 100 gereden kilometers. Je kunt de elektrische scooters verdelen in de e scooter in de vorm van een snorscooter. Deze scooters rijden maximaal 25 kilometer per uur. Daarnaast heb je ook de bromscooter. Die mogen maximaal 45 kilometer per uur. Elektrische scooters maken je leven net als bijvoorbeeld scootmobielen een stuk gemakkelijker.

Geen startproblemen met de elektrische scooter

Het is op zich begrijpelijk dat je voor een escooter kiest. Zo heb je met deze scooter geen startproblemen. De elektromotor is meteen klaar voor gebruik en je kunt de gashendel meteen vol open trekken. Warm draaien is niet nodig. De escooter veroorzaakt geen lawaai en rijdt fluisterstil. Een escooter is krachtiger en je ondervindt geen hinder van welke milieuzone dan ook. Bovendien ben je niemand meer tot last met stinkende uitlaatgassen. Behalve dat de escooter goedkoper in verbruik is, is de scooter dat zeker ook in onderhoud. Je zou ook kunnen stellen dat  de escooter meer betrouwbaar is dan zijn broertje op benzine.

Escooter goedkoper in verbruik en gebruik

Wat betreft de kosten in gebruik ben je dus beter af met de escooter. Opladen is goedkoper dan tanken en je hebt minder onderhoud nodig. Nadelen? Die zijn er ook. Zo is het bereik van een scooter op benzine groter. Vaak haal je wel 250 kilometer op een volle tank benzine. Met een escooter is vaak 120 kilometer wel het maximale. Bovendien gaat tanken sneller ten opzichte van het opladen van de scooter.

Voor nog geen duizend euro maar ook voor zevenduizend euro

De aanschaf dan. Het is moeilijk aan te geven wat een elektrische scooter precies kost. Dit hangt echt af van het merk en type dat je kiest. Je kunt voor je een scooter gaat kopen altijd eerst nog eens informeren of er een subsidie beschikbaar is. Afhankelijk van de merken heb je al een escooter voor nog geen duizend euro. Je hebt echter ook uitvoeringen waarvoor je zevenduizend euro neer moet leggen. Dat rechtvaardigt de conclusie dat er voor ieder budget wel een scooter beschikbaar is.

Gerelateerde artikelen

Back to top button