Tuin

Deze bloemen mogen niet ontbreken in jouw tuin

Ben je jouw tuin opnieuw aan het inrichten? Steeds meer mensen kiezen ervoor om meer planten en bloemen in de buitenruimte te plaatsen. Deze zorgen namelijk voor een betere waterafvoer en kunnen de biodiversiteit ook beter in stand houden. Om ervoor te zorgen dat je jouw tuin zo goed mogelijk inricht, zijn er daarom een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Alleen dan krijg je een goede indeling. Denk aan de plaatsing, de ondergrond en de verzorging van de planten en bloemen. Maar welke bloemen en planten mogen dan niet ontbreken in de ruimte? 

Dahlia’s zorgen voor de uitstraling

Een van de eerste bloemen die je niet mag vergeten in jouw tuin zijn bijzondere dahlia’s. Dahlia’s komen in een groot aantal kleurtinten en zorgen ervoor dat je direct een geheel andere uitstraling krijgt. Vooral de specialere varianten gaan dan een geheel andere draai aan de buitenruimte geven. Bij de bijzondere dahlia’s kun je niet alleen kijken naar meerdere kleuren, maar ook de grootte van de plant. Zo voorkom je dat je jouw plant niet op de gewenste plaats kunt zetten en er ook niet voldoende plezier aan behaalt. De sfeer die je hiermee geniet, laat jou genieten in ieder seizoen. 

Privacy met behulp van een heg

Naast een bijzondere dahlia kun je ook kijken naar een goede heg. Een heg zorgt voor een afscheiding van de verschillende delen van de tuin en kunnen ook een extra gevoel van privacy geven. Deze privacy heb je nodig in de buitenruimte, omdat je niet wilt dat andere mensen zomaar bij jou naar binnen kunnen kijken. Zo heb je niet alleen de mogelijkheid om de rust te krijgen als je buiten zit, maar voorkom je ook dat mensen voortdurend het raam in kijken. Een heg zal daarom een groot aantal voordelen opleveren en jou laten genieten van de tuin of een andere buitenruimte. 

Hoogteverschillen creëren met de planten

Als laatste moet je ook kijken naar de planten die iets meer hoogte of laagte geven. De grondkruipers zorgen er bijvoorbeeld voor dat je ook een goede bodembedekking hebt. Daarnaast kun je met de hogere planten weer een interessante draai geven aan de tuin. Houd dan wel rekening met de plaatsing van de planten. Je wilt immers niet dat de grotere modellen de kleine plantjes overschaduwen. Zo zie je alle planten en bloemen die je in de tuin hebt staan en voorkom je dat je de kleurencombinaties ook niet goed terugziet.

Gerelateerde artikelen

Back to top button