Bespaartips

Wat kost een waterontharder?

Story Highlights
  • Hard leidingwater zorgt voor droog haar en een droge huid
  • Waterontharder wordt ook wel waterverzachter genoemd
  • Een lagere maandelijkse energierekening

Heb jij dat ook? Dat als je onder de douche vandaan komt je haar en je huid veel droger aanvoelen? Ken je het als je de was heel hard uit de wasmachine haalt en ken je de kalkaanslag op de voegen in de badkamer? Dan wordt het tijd voor een waterontharder en is een waterontharder kopen zeer verstandig. Zo wordt hard leidingwater namelijk weer zachter.

De vaatwasser kan het weer met minder energie af

In ons land is het percentage kalk in leidingwater aan de hoge kant. Soms zelfs heel erg aan de hoge kant. Het heeft een drogere huid en droger haar als gevolg, net als harde handdoeken en apparaten die met water werken die ineens veel meer energie vragen. Met een waterontharder kun je daar iets aan doen. De investering is de moeite waard en zal een verlaging van de maandelijkse energienota als gevolg hebben. Dit omdat de apparaten die met water werken – de vaatwasser bijvoorbeeld- het dan weer afkunnen met veel minder energie.

Je merkt meteen effect

Het is simpel. Hard leidingwater stroom de waterontharder in. Daar wordt het water geconfronteerd met kleine korreltjes hars, die kalk aan het leidingwater weten te onttrekken. En zo stroomt veel zachter water de waterontharder weer uit. Meer is het niet. Omdat er nogal eens een waterleiding verlegd moet worden, is het wel verstandig de ontkalker door de specialist aan te laten brengen. Is de waterontharder eenmaal geplaatst, dan merk je het effect meteen in de vorm van zachtere handdoeken bijvoorbeeld. Ook zul je het meteen aflezen aan het energieverbruik.

Geen omkijken naar

Is de ontkalker geplaatst, dan heb je er zelf eigenlijk geen omkijken meer naar. Wel moet je zorgen dat er steeds voldoende zout in de ontharder aanwezig is. Eens in de zoveel tijd moet er namelijk gedegenereerd worden. Op den duur raken de bolletjes hard verzadigd. Door ze te spoelen met zoutwater, kunnen ze er vervolgens weer een tijdje tegen. Het proces van degenereren gaat automatisch, als jij maar zorgt dat er voldoende zout aanwezig is.

Verschil in inhoud en capaciteit belangrijk voor de prijs van een ontharder

Je hebt heel erg veel verschillende waterontharders, met alleen een andere inhoud en een andere filtercapaciteit. Daarom is een exacte prijs noemen van een waterontharder van bijvoorbeeld Soft Water Systems niet meteen mogelijk. Wat betreft de waterverzachters wordt maatwerk geleverd. Vraag een offerte aan voor jouw specifieke situatie en je weet snel wat je kwijt bent voor de ontharder. Het voordeel van dit bedrijf is dat ze waterontharders van hoge kwaliteit leveren met keramische afsluiters en 15 jaar garantie garanderen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button