Overig

Wat doet een financial controller?

Story Highlights
  • Ondersteuning van directie en management
  • Controller kan volledig of deels ontzorgen op financieel vlak
  • Sparringpartner van directie en management

Ter ondersteuning van directie en management wordt niet zelden een extra specialist ingehuurd in de vorm van een financial controller. Een financial controller ondersteunt met name bij de financiële huishouding van een onderneming en is zelfs medeverantwoordelijk voor de financiële koers die een bedrijf vaart. Ook geldt een controller als een perfecte sparringpartner voor directie en management.

Bezig met de financiële resultaten

Een financial controller houdt zich met name bezig met de financiële resultaten. Hij of zij vormt de top van de financiële afdeling en staan net onder de financieel directeur, ook wel CFO genoemd. Voornaamste taak van de financial controller is toezicht houden over de afdeling finance van een bedrijf, een afdeling aan wie hij ook leiding geeft. Ben jij op zoek naar een geschikte financial controller? Raadplaag dan de website https://www.staan.nl/ . Dan vind je altijd precies die controller die bij jou en jouw bedrijf past.

De ideale sparringpartner voor directie en management

In de praktijk van alledag houdt de financial controller zich bezig met financiële rapporten, investeringsanalyses, kosten verrekeningen, meerjarenplannen en KPI’s, kritische prestatie indicatoren. Veel ondernemers willen simpelweg niet alle financiële werkzaamheden zelf doen. Vandaar dat zij een specialist zoeken die dit helemaal of voor een deel uit handen kan nemen. De financial controller is zo’n specialist. Behalve dat de controller werkzaamheden overneemt, wordt de financial controller ook belast met continuïteitsborging. Uiteraard is de financial controller toegespitst op jouw specifieke organisatie. Hij zal budgetten voor je opstellen, een forecast maken en dient eveneens als jouw sparringpartner die geheel onafhankelijk zijn visie geeft. Ook dat is heel erg veel waard.

Een kei in cijfers

De financial controller is uiteraard een kei met cijfers, is analytisch en kritisch ingesteld en is gewend om vooral vooruit te kijken. Ook zal een financial controller onderzoeken of bepaalde processen binnen de organisatie anders ingevuld kunnen worden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button