Overig

Wat is de perfecte doodaas dobber voor roofvis?

Waar iedereen in het begin van het snoek vissen begon met een klassieke wit rode doodaas dobber die je eenvoudig op je lijn kon klikken, is er in de afgelopen jaren ontzettend veel veranderd. Voor elke manier van doodaas vissen zijn inmiddels eerdere dobbers verkrijgbaar in ontzettend veel verschillende gewichten. Denk hierbij aan dobbers voor het vissen op de bodem, het vissen in de stroming of het trollen achter de boot.

Verschillende dobbers

Ook zijn er voor het standaard vissen met doodaas boven de bodem ontzettend veel verschillende dobbers leverbaar. Denk hierbij aan slanke dobbers, erg ronde dobbers, dobbers met een vlag, dobbers waar een breekstaaf in kan of een sigaar vormige dobber. Uiteindelijk werkt elke snoekdobber natuurlijk voor het vangen voor een snoek of snoekbaars. Bepaalde dobbers zijn alleen erg prettig om in bepaalde situaties in te zetten. Het belangrijkste is om het juiste gewicht dobber te kiezen. Voor het vissen op snoekbaars of doorgaans snoek gebruik je geen gigantische dobber dan 50 gram voor. Voor het vissen op snoekbaars worden vaak dobbers van 5-15 gram gebruikt. Voor het vissen op snoek kan je prima met een 15-25 gram dobber uit de voeten. De zwaardere dobbers lenen zicht goed voor het vissen met extreem grote aasvissen of ruige weersomstandigheden met hoge golven.

Speciale trolling dobber

Wanneer jij wilt gaan slepen met doodaas achter de boot, is het erg belangrijk om hiervoor een speciale trolling dobber te gebruiken. Deze dobber zorgt er namelijk voor dat de aasvis niet boven water komt tijdens het slepen met doodaas. Deze manier van vissen werkt erg goed voor het vissen op snoek of snoekbaars.

Verschillende merken dobbers

Inmiddels zijn er behoorlijk wat merken die dobbers voor het doodaas vissen leveren. Toch is er geen perfecte doodaas dobber. De dobber die bij jou past, is afhankelijk van de manier waarop jij vist. Toch zijn de dobbers van Fox en SPRO erg populair. Deze dobbers zijn van hoogwaardige kwaliteit en voor een schappelijke prijs verkrijgbaar. Je hebt hierbij keuze uit dobbers met een swivel of een slider model. Bij een swivel model gaat de lijn door het oogje aan de onderkant van de dobber. Bij de slider variant gaat de lijn door de dobber zelf heen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button