Financiën

Waarom je het beste een persoonlijke lening bij Santander kunt afsluiten

Persoonlijke leningen worden steeds populairder, vooral omdat ze vaak gunstige afbetalingsregelingen hebben. Leningen hebben natuurlijk wel nog steeds een beetje een slechte naam bij veel mensen, wat ook niet zo vreemd is. Toch is het risico dat mensen in hun hoofd hebben een stuk kleiner bij een persoonlijke lening. Twijfel jij of je wel of niet een persoonlijke lening wil afsluiten? Wij geven je graag wat meer informatie om je keuze te kunnen maken!

Wat is een persoonlijke lening?

Als je een persoonlijke lening afsluit, leen je een van tevoren afgesproken bedrag. Dit is een vast bedrag en je ontvangt het meteen op je rekening. Handig als je bijvoorbeeld een nieuwe auto, keuken, interieur of een verbouwing moet betalen en op dat moment het geld er zelf niet voor hebt. Met de kredietverstrekker spreek je af wat de rente wordt over het geleende bedrag en in welke periode je het bedrag terug gaat betalen. Zo weet je dus van tevoren wanneer de lening afbetaald is en hoeveel je kwijt bent per maand voor het terugbetalen. Een persoonlijke lening biedt dus veel meer zekerheid dan andere soorten leningen. Handig als je iets moet aanschaffen dat je op dat moment even niet kunt betalen.

Het verschil tussen een doorlopend krediet en een persoonlijke lening

Zowel een persoonlijke lening als een doorlopend krediet zijn consumptieve kredieten, maar ze zijn zeker niet hetzelfde. Zoals we net al benoemden, heeft een persoonlijke lening een vaste looptijd. Dat geldt niet per se voor een doorlopend krediet. Bij een doorlopend krediet kun je het geld dat je hebt afbetaald, namelijk weer opnieuw opnemen als je wil. Hierdoor loopt de lening weer langer door. Een tweede verschil is de rente. Een persoonlijke lening heeft altijd een vaste rente, die je afspreekt bij het aangaan van de lening. Deze kan gedurende de looptijd niet veranderen. Bij een doorlopend krediet varieert de rente wel gedurende de looptijd en kan deze dus hoger of lager worden. Daarnaast betaal je alleen rente over het bedrag dat je ook echt op hebt genomen.

Een persoonlijke lening afsluiten

Als je hebt besloten een persoonlijke lening af te sluiten, moet je nog op zoek gaan naar de beste aanbieder. In Nederland zijn er veel aanbieders van persoonlijke leningen, maar wat is nu de beste? Wij raden je een persoonlijke lening bij Santander aan. Het afsluitproces bij deze aanbieder gaat namelijk lekker snel en soepel. Daarbij kun je op hun website berekenen hoeveel je kunt lenen, zodat je meteen weet waar je aan toe bent en wat de mogelijkheden zijn. Ten slotte kun je eenvoudig contact opnemen met een van hun medewerkers, als je het liever over de telefoon bespreekt.

Gerelateerde artikelen

Back to top button