Mode

Waarom je een fanny pack in je bezit moet hebben

Fanny packs zijn de laatste jaren terug op de voorgrond getreden in het straatbeeld. Dit heeft verschillende redenen. Het gebruik van een fanny pack gaat al terug tot in het stenen tijdperk waar het voornamelijk in Ierland werd gedragen. Vandaag de dag is het bekend over heel de wereld en heb je verschillende mogelijkheden wat betreft het dragen van een fanny pack.

Wat zijn fanny packs?

Fanny packs hebben verschillende benamingen naargelang het land waarin je bent. In de Verenigde Staten wordt het ook wel eens een belly bag genoemd, terwijl inwoners van Groot-Brittannië het voornamelijk een bum bag of een belt bag noemen. Een van de redenen waarom een fanny pack verschillende benamingen heeft, is omdat ze ook op verschillende manieren kunnen gedragen worden. 

Je kan het bijvoorbeeld dragen als een soort riem in een broek. Je kan in deze variant ook nog kiezen om het tasje in het midden te dragen of meer op je heup. Een andere mogelijkheid is om het op je heupen te dragen. In de meeste gevallen wordt dit gecombineerd met een oversized trui of T-shirt om je taille extra te benadrukken. 

Een derde, en meest gekozen manier, om een fanny pack te dragen, is als schoudertas. Het tasje draag je op deze manier op je borst of er net onder. Je kan er ook voor kiezen om de fanny pack op je rug te dragen, maar dit kan ook als onveilig worden ervaren. 

Wat zijn de voordelen?

Het dragen van fanny packs heeft verschillende voordelen. Een van de belangrijkste voordelen is dat je persoonlijke spullen veiliger zitten dan in een rugzak of een handtas. Deze zijn namelijk veel eenvoudiger open te ritsen door eventuele dieven. Een ander voordeel is dat ze vaak ruimer zijn dan je denkt. Je kan er alle belangrijke spullen zoals je portefeuille, smartphone en sleutels in kwijt. 

Fanny packs hebben ook lichamelijke voordelen. Ze belasten namelijk je rug en je schouders niet. Doordat fanny packs niet erg groot zijn, wegen ze ook niet zo veel en prop je het niet vol met allerlei onbelangrijke spullen. Nooit meer zoeken naar je sleutels in een overvolle handtas. Bovendien heb je met een fanny pack ook altijd je handen vrij om een drankje vast te houden. 

Wanneer je de fanny pack als belt bag draagt, heb je het voordeel dat je meteen ook een riem hebt. Ideaal wanneer je keuzestress hebt om de juiste riem te kiezen bij je outfit!

Gerelateerde artikelen

Back to top button