Interieur

Goedkope vintage vloerkleden

Story Highlights
  • Vintage vloerkleden zijn niet per definitie duur in aanschaf
  • De vloerkleden zijn met de hand gemaakt
  • Overgedragen van generatie op generatie

Als je zoekt naar een vloerkleed met een authentieke uitstraling en een vloerkleed dat past in elke woonstijl, dan kom je al snel uit op vintage vloerkleden. Veel mensen verkeren in de veronderstelling dat deze vloerkleden per definitie duur zijn. Dat is echter bezijden de waarheid. Je vindt wel degelijk goedkope vintage vloerkleden met een prachtige en geheel eigen uitstraling. Wij van Slimme Boefjes hadden een goedkoop vintage vloerkleed, maar hebben nu een berber vloerkleed op de vloer liggen.

Beschermden nomaden tegen de strenge winters

Kies je voor een van de verrassend goedkoop vintage vloerkleden, dan krijg je beschikking over een uniek exemplaar. Eenmaal op de vloer merk je pas hoeveel kracht het kleed heeft. Het vloerkleed is er in verschillende kleuren en vanwege het feit dat de hoge pool geschoren wordt hebben de kleden een unieke uitstraling. Voor de uitstraling kan ook het proces dat ontkleuren heet belangrijk zijn. Telkens weer is een vintage vloerkleed van toegevoegde waarde voor welke ruimte dan ook. Er ligt eveneens een kleed dat een eigen verhaal heeft, dat authentiek is en past binnen echt elke woonstijl. Of anders; er ligt een uniek kunstwerk bij jou thuis. Gewoon op de vloer. Vaak zijn de vintage vloerkleden afkomstig uit Turkije, Moldavië, Marokko en Perzië. De vloerkleden hadden overigens in beginsel een heel ander doel. Ze moesten de nomaden beschermen tegen strenge winters.

Met de hand gemaakte vloerkleden voegen altijd iets toe

Je kunt dus kiezen voor de met de hand gemaakte vintage vloerkleden die soms tegen verrassend lage prijzen aangeboden worden, je kunt net als Slimme Boefjes ook kiezen voor een berber vloerkleed. Ook dit is een exclusief en authentiek vloerkleed. De berber vloerkleden zijn van 100 procent schapenwol. Vaak zijn ze uit Marokko afkomstig en ook volledig met de hand gemaakt. Veel van de berber vloerkleden worden gemaakt door families. Het maken van de kleden wordt van generatie op generatie overgedragen, vaak van de moeder op de dochter.

Kleed was aan beide kanten te gebruiken

Ook de berber vloerkleden hadden aanvankelijk een beschermende functie waarbij dit kleed als kenmerk had dat het aan beide kanten te gebruiken was. Bij het maken van deze prachtige kleden wordt alleen de beste wol gebruikt. De wol is dik en zacht. En dat voel je. Wie iets bijzonders op de vloer wil, die kan tegen aantrekkelijke prijzen prima uit de voeten met vintage vloerkleden. Berber vloerkleden gelden als een eveneens aantrekkelijk alternatief.

Gerelateerde artikelen

Back to top button