Overig

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van website hosting?

Als je een website hebt laten ontwikkelen of deze zelf hebt ontwikkeld dan wil je deze natuurlijk ook online plaatsen. Hier heb je website hosting voor nodig en voordat je zomaar ergens website hosting aanschaft is het zaak dat je met bepaalde dingen rekening houdt. Wij verdelen dit altijd in drie pijlers waar je rekening mee moet houden: Beveiliging, service en natuurlijk ook de kosten van de website hosting.

Beveiliging van website hosting

Een goede hosting provider zal de nodige maatregelen treffen om de servers te beveiligen tegen mogelijke bedreigingen. Denk hierbij aan hackers, malware en DDoS-aanvallen. Ze zullen regelmatig beveiligingspatches en updates toepassen om ervoor te zorgen dat de server veilig en up-to-date blijft. Naast deze beveiliging dient een hosting provider ook zorg te dragen voor het draaien van een regelmatige back-up.  Mocht er iets misgaan, zoals een serverstoring of per ongeluk verwijderde bestanden, dan kunnen ze je helpen bij het herstellen van de recente back-up, waardoor je gegevens en website veilig blijven.

Service vanuit de hosting provider

Een goede hosting provider zal een hoge uptime-garantie bieden, wat betekent dat je website vrijwel altijd beschikbaar zal zijn voor je bezoekers. Mocht het een keer voorkomen dat dit niet het geval is dan moet een hosting provider ook goed bereikbaar zijn. Dat kan via de telefoon, mail of chat maar ze moeten wel snel kunnen reageren en schakelen wanneer zich er problemen voordoen. Ook moet de hosting provider in kwestie voldoende technische kennis in huis hebben om deze problemen snel en adequaat op te lossen.

Naarmate je website groeit, heb je mogelijk ook meer resources nodig. Een goede hosting provider biedt schaalbare hosting oplossingen waarmee je eenvoudig kunt upgraden naar een groter hostingpakket zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties van je website.

Een hosting provider biedt ook speciale oplossingen voor bijvoorbeeld een CMS systeem wat vaak gebruikt wordt. Zo is WordPress erg populair en is WordPress hosting dan ook erg aantrekkelijk om te kiezen bij een hosting provider. Zo weet je in ieder geval zeker dat ze zorg dragen voor je WordPress website.

De kosten zijn natuurlijk ook erg belangrijk

Hoewel de kosten niet het enige aspect zijn om rekening mee te houden, is het belangrijk om een weloverwogen keuze te maken op basis van het kostenplaatje. Hier zijn enkele aspecten van kosten waar je op moet letten:

Prijs-kwaliteitverhouding

Het is belangrijk om te kijken naar wat je krijgt voor de prijs die je betaalt. Vergelijk hosting pakketten en kijk naar de functies en services die worden aangeboden. Let op eventuele verborgen kosten, zoals extra kosten voor domeinregistratie of SSL-certificaten.

Schaalbaarheid en groeimogelijkheden

Houd rekening met de toekomstige groei van je website. Kies een hosting provider die je de mogelijkheid biedt om gemakkelijk op te schalen naar grotere hosting pakketten wanneer dat nodig is, zodat je niet onnodig veel betaalt voor resources die je momenteel niet nodig hebt.

Besparingen op lange termijn

Hoewel het verleidelijk kan zijn om te kiezen voor goedkope hosting, is het belangrijk om ook naar de lange termijn kosten te kijken. Slechte hosting kan leiden tot trage laadtijden, onbetrouwbaarheid en verlies van potentiële klanten. Investeer in betrouwbare hosting die je website snel en veilig houdt, waardoor je uiteindelijk kosten kunt besparen en je bedrijf kunt laten groeien.

Conclusie?

Een goede hosting provider is ontzettend belangrijk voor de beveiliging en service voor je website. Daarnaast is het stukje kosten natuurlijk ook een afweging. Zoek naar een hosting provider die de beste prijs-kwaliteitverhouding biedt. Neem de tijd om verschillende hosting providers te vergelijken en kies degene die het beste past bij jouw behoeften en budget.

Gerelateerde artikelen

Back to top button