Bespaartips

Waar let je op bij het kiezen van een zorgverzekering?

Het kiezen van een zorgverzekering is een belangrijke keuze. Als je een blessure krijgt of je wordt ziek, wil je natuurlijk de beste zorg kunnen krijgen. Om deze reden is het erg belangrijk dat je niet zomaar een zorgverzekering afsluit, maar dat je kiest voor een zorgverzekering die bij je past. Een zorgverzekering vergelijken kan op veel verschillende punten. In dit blog bericht willen we je graag enkele tips geven.

Bekijk de verschillen in de basisverzekering

Bij een verzekering vergelijken is het belangrijk om eerst te kijken naar de basisverzekering. In de basisverzekering heb je de keuze uit verschillende polissen, waaronder bijvoorbeeld de naturapolis, de restitutiepolis en de combinatiepolis. Deze verschillende polissen hebben allen ook eigen voor- en nadelen. Zo is bijvoorbeeld de maandelijkse premie bij de naturapolis het laagste, maar is de vergoeding die je krijgt ook lager. Daarnaast heb je bij een naturapolis ook minder keuze uit verschillende zorgverleners. Als je echter nooit ziek bent, kan het slim zijn om deze polis te kiezen. Je hoeft dan namelijk maandelijks het minste geld te betalen, waardoor je direct bespaard op je maandlasten. Gebruik hiervoor een vergelijker zoals Poliswijzer.nl.

Bepaal wat je eigen risico moet zijn

Een ander punt waar je de zorgverzekering op kunt vergelijken, is op het eigen risico. In Nederland heb je altijd een eigen risico in je zorgverzekering. Dit is een bedrag dat je zelf moet betalen als je zorg nodig hebt. Je kunt dit bedrag hoog en laag maken. Als je een laag eigen risico hebt, betaal je doorgaans meer premie per maand. Als je vaak zorg nodig hebt, is het verstandig om het eigen risico ook lager te maken. Dit zorgt er dan namelijk voor dat je minder geld kwijt bent als je ziek wordt. Als je echter nooit ziek wordt, kan een hoog eigen risico juist weer voordelig zijn.

Welke aanvullende zorg wil je graag?

Naast de basisverzekering, kun je ook gebruik maken van aanvullende zorg. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de tandarts of de fysiotherapeut. Als je vaker last hebt van een blessure, kan het wenselijk zijn om ook de zorg van de fysiotherapeut in je zorgverzekering op te nemen. Dit zorgt er dan namelijk voor dat je niet voor de fysiotherapie afspraken hoeft te betalen, maar deze zitten dan in je zorgverzekeringspremie. Zo weet je maandelijks precies je kosten en kom je niet voor verrassingen te staan.

Gerelateerde artikelen

Back to top button