Overig

Hoe krijg je de juiste vitamine binnen?

Het is uitermate belangrijk dat je dagelijks de juiste vitamine binnenkrijgt. De vitamines zorgen ervoor dat je lichaam gezond blijft, je jezelf fitter voelt en je beter beschermt bent tegen ziektes. Het kan echter lastig zijn om de juiste vitamines binnen te krijgen. Dit komt vaak door een verkeerd dieet of te weinig tijd. Er zijn verschillende hulpmiddelen waardoor je toch de juiste vitamines binnen kunt krijgen, zoals bijvoorbeeld Vittap.com. In dit artikel willen we je graag tips geven hoe je de juiste vitamines binnen kunt krijgen.

Gemakkelijk vitamines binnenkrijgen

Heb je vaak weinig tijd om goed op je eten te letten? Dan kan het handig zijn om vitamines te nemen. Deze kun je namelijk niet alleen uit eten verkrijgen, maar kun je ook in handige pilletjes of vloeistof binnen krijgen. Met bijvoorbeeld Vitamine B12 druppels, zorg je ervoor dat je nooit een tekort krijgt aan vitamine. Je kunt met deze vitamines gemakkelijk kiezen uit meerdere die je nodig hebt. Zo voorkom je dat je bijvoorbeeld wel genoeg vitamine C binnenkrijgt, maar niet genoeg vitamine B12. 

Een goed dieet volgen

Vitamine krijg je binnen in kleine hoeveelheden door te eten en te drinken. Het is afhankelijk van hetgeen dat je eet wat je binnen krijgt. Door bijvoorbeeld sinaasappels of mandarijnen te eten, krijg je veel vitamine C binnen. Het is echter niet altijd mogelijk om de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen. Zorg er daarom altijd voor dat je een goed dieet volgt waarin de juiste voedingsstoffen zitten. Deze zorgen er namelijk direct voor dat je jezelf beter in je vel gaat voelen. Het nadeel van vitamines is dat je deze voor het grootste gedeelte niet zelf aanmaakt. Je moet het dus altijd binnen krijgen via je voedsel.

Hoe komen vitamines het lichaam binnen

Vitamines komen het lichaam binnen door te eten en te drinken. Vervolgens worden de vitamines in de dunne darm opgenomen. Sommige vitamines neemt het lichaam beter op als er ook vet of olie aanwezig is. Het lichaam kan echter niet oneindig vitamines opslaan. Enkel voor vitamine A is er een grote opslag in het lichaam aanwezig. Als er teveel vitamines het lichaam in komen, worden deze via de ontlasting weer uit het lichaam gelaten. Hierdoor is het nooit erg dat je teveel vitamines op een dag in je lichaam krijgt. Deze verlaten je lichaam gewoon weer.

Gerelateerde artikelen

Back to top button