Wonen

Vijf ideeën voor het uitbouwen van je woning voor de komende zomer!

Story Highlights
  • Creëer extra ruimte en licht in je huis
  • Geef de uitbouw een natuurlijke uitstraling
  • Kies voor een aanbouw en een dakterras

Heb je te weinig ruimte of wil jij je huis gewoon een mooie upgrade bieden, dan kun je denken aan het uitbouwen van je woning. We geven je hier een aantal tips over aan welke uitbouw je kunt denken. Met andere woorden, we geven je hier woningaanbouw inspiratie.

Uitbouw over de gehele breedte van je huis

Kies voor prefab aanbouw. Voorwaarde is wel dat je de gehele breedte van je huis ook moet kunnen gebruiken. Door dit te doen creëer je behoorlijk extra ruimte. De uitbouw aan de achterzijde van de woning is fraai en kies voor schuifdeuren en openslaande deuren richting de tuin. Zo creëer je de perfecte verbinding tussen huis en terras.

Houten aanbouw

Het voordeel van een uitbouw met hout is dat je er eenvoudig mee kunt werken. Bovendien is het een relatief goedkoop materiaal. Wel is het  zeer belangrijk dat door de aanbouw met hout er geen tochtplekken of koudere plekken in je woning ontstaan. De warmtebalans kan anders in disbalans raken.

Extra licht en ruimte

Een uitbouw is perfect als je extra licht en ruimte in je woning wenst te creëren. Vaak is dat ook het uitgangspunt van een uitbouw. Werk in dat kader vooral met grotere ramen. Glas zorgt immers voor extra licht en geeft de woning eveneens een meer ruimtelijk effect. Door het gebruik van glas, betrek je ook de tuin meer bij je woning. En dat zowel in de winter als in de zomer.

Een naadloze verbinding met de tuin

Met een uitbouw kun je een naadloze verbinding creëren tussen huis en tuin. Of anders; je haalt de tuin als het ware binnen als je kiest voor een strakke uitbouw, waarbij je een hoofdrol geeft aan glas en hoge ramen. Een dergelijke verbinding smeekt natuurlijk ook om een schuifpui. Het is de ideale uitbouw voor liefhebbers van zowel de zomer als de winter.

Aanbouw én een dakterras

Je kiest nu voor een aanbouw en een dakterras. Zo creëer je extra ruimte aan zowel de binnen- als de buitenkant van de woning. Het geeft een fraaie uitstraling en is gezien de ruimtewinst een zeer functionele aanbouw.

Je kunt elke uitbouw snel een natuurlijke twist geven, iets dat veel mensen ook willen. Dat doe je door bijvoorbeeld te werken met  eiken palen of ruw eiken. Zo krijg het geheel als vanzelf een zeer natuurlijke uitstraling. Meer weten? Informeer dan bij aannemer Dordrecht.

Gerelateerde artikelen

Back to top button