Bespaartips

Goedkope, lekkere avondmaaltijden

Story Highlights
  • Lekker eten hoeft niet duur te zijn
  • Denk eens aan snelle nasi
  • Heerlijke gevulde Mexicaanse bonensoep

Voor de meeste mensen is het een utopie om elke avond uit eten te gaan. Sterker nog, zeker richting einde van de maand is het een probleem om nog een volwaardige maaltijd op tafel te zetten. Toch kun je voor weinig geld wel degelijk een heerlijke avondmaaltijd serveren. Daarmee bewijzen we dat het wel degelijk mogelijk is om een smakelijke en goed vullende maaltijd te maken die helemaal niet duur is.

Goed eten met een beperkt budget

Schrale troost; er zijn veel meer mensen die zeker tegen het einde van de maand op zoek moeten naar goedkope en lekkere maaltijden. Om die reden vind je online talloze tips hoe je toch goed kunt eten ook al is het budget beperkt. Gerechten die je tegenkomt zijn vaak omelet wraps met bijvoorbeeld ham, rucola en tomaat. Ook maaltijdsalade met rijst kom je in dit kader vaak tegen. Dat geldt ook voor ene goed gevulde soep en taco’s met gehakt. Iets waarop je zeker stuit is wat men in de volksmond ook wel snelle nasi noemt.

Al in twintig minuutjes op tafel

Snelle nasi is iets dat je inderdaad snel – binnen twintig minuutjes- op tafel kunt hebben en dat goedkoop én smaakvol is. Serveer het met satésaus en een beetje kroepoek en je hebt een goede en gezonde avondmaaltijd. Wat je doet is in eerste instantie de groenten fijn snijden. Je kunt wat blokjes kip of ham toevoegen. Neem voor twee personen 150 gram rijst, een ui, twee teentjes knoflook, een scheut ketjap manis, een rode peper, twee theelepels nasi kruidenmix, paprika, een halve courgette, een halve prei, een have aubergine en een of twee eieren.

Bereiden van snelle nasi is niet moeilijk

Het bereiden van snelle nasi is niet moeilijk. Zet een pan water op en kook de rijst. Je maakt de groenten fijn en giet een beetje olie in een pan en je bakt de groenten en kruiden. Na zes minuten zullen de groenten zacht zijn en voeg je ketjap toe en meng je alles door elkaar. Je voegt dan de gekookte rijst toe en kunt als je er van houdt een eitje toevoegen. Dat kun je prima doen door de rijst aan de kant te schuiven en een eitje te breken boven de pan. Je mengt ei en laat het ietwat stollen. Je mengt ei vervolgens met de rijst en laat alles nog even een paar minuutjes warmen.

Heerlijke en goedkope Mexicaanse bonensoep

Ook Mexicaanse bonensoep is een aanrader. Voor twee personen zorg je dat je een blik tomatenblokjes, een rode ui, twee tenen knoflook, snuifje zout, peper, een theelepel paprikapoeder, een blikje kidneybonen, bouillonblokjes, paprika en een blikje mais in huis hebt. Je kookt water en snijdt de rode ui, knoflook en paprika in stukjes en bak dit et een beetje olie gedurende een minuut of vijf. Je voegt dan de kidneybonen, tomatenblokjes, zout en peper, paprikapoeder, water en bouillonblokjes toe en laat het een kwartiertje pruttelen. Je pureert het geheel met een staafmixer, voegt dan het blikje mais toe en mengt het geheel. Je hebt dan heerlijke Mexicaanse bonensoep. Kost je bijna niets en smaakt ook nog eens voortreffelijk.

Gerelateerde artikelen

Back to top button