Interieur

Verschillende soorten placemats

Story Highlights
  • Placemats verkrijgbaar in tal van maten en kleuren
  • Gemaakt van plastic, kunststof en gevlochten polypropyleen
  • Ook beschikbaar in een knutselmat variant

Kunnen we eigenlijk nog wel zonder placemats? Toegegeven, je kunt ook kiezen voor een tafelkleed maar een placemat is in de praktijk toch gewoon veel handiger. Je hebt tegenwoordig heel wat te kiezen als jij ook de voordelen van placemats wilt ervaren. Wij van Slimme Boefjes zweren bij placemats, die bovendien veel meer mogelijkheden hebben dan je denkt.

Niets is onmogelijk als het de placemat betreft

Doorgaans is een placemat rechthoekig. Tegenwoordig echter, lijkt niets nog onmogelijk. Je kunt variëren in breedtes en zeker in kleuren. Naast de standaard kleuren heb je ook placemats in kleuren als bijvoorbeeld antraciet, limegroen, robijnrood, taupe en transparant. Dat betekent dat er altijd placemats zijn die aansluiten bij de rest van je inrichting. Want behalve functioneel zijn ze ook in decoratief opzicht belangrijk. Het oog wil immers ook wat.

Bescherming bieden aan de tafel

Met de opmars van placemats groeide ook het aantal producenten. Tegenwoordig kies je voor tal van verschillende merken. De merken stuwen op elkaar naar grote hoogte en daardoor is de kwaliteit van placemats sterk toegenomen. Grote winnaar is de consument die nu niet alleen heel veel verschillende soorten placemats heeft om uit te kiezen, maar eveneens te maken krijgt met placemats met een lange levensduur. Doorgaans zijn de placemats van plastic, kunststof of van gevlochten polypropyleen. Voornaamste doel van een placemat is bescherming bieden aan de tafel. Etensresten krijgen geen kans schade aan de tafel aan te richten met een goede en grote placemat.

Gemakkelijk afwasbaar

Voordeel van een placemat is dat ze gemakkelijk afwasbaar zijn en je placemats veel sneller op tafel hebt dan een tafelkleed. Placemats bieden gemak, maar hebben zeker ook decoratieve waarde tegenwoordig. Ook als je niet eet misstaat de placemat niet op de keukentafel. Veel gebruikte prints zijn bloemen, eten en drinken en dieren. Je hebt echter ook prachtige placemats die gewoon effen van kleur zijn en zo naadloos aansluiten bij de hoofdkleur van je inrichting.

Veelzijdig in gebruik

Zoals gezegd is een placemat veelzijdig in gebruik. Behalve als bescherming van de tafel of als woondecoratie, is het eveneens een ideaal product als je kinderen het idee opgevat hebben om te gaan kleien, knutselen of kleuren. Zo voorkom je dat de tafel allerlei ongewenste kleuren krijgt of klei zich aan de tafel gaat hechten. Niet voor niets zijn er placemats – vaak iets groter- die knutselmat genoemd worden. Je houdt de gebruikte knutselmaterialen prima op de grote placemat en opnieuw is bescherming dan de voornaamste taak van deze placemat.

Gerelateerde artikelen

Back to top button