Kinderen

Verjaardagscadeaus voor je kind van 16 jaar

Story Highlights
  • Zestiende verjaardag; een mijlpaal
  • Check het merk dat je koopt
  • Theorieboek voor autorijbewijs B

Een verjaardagscadeautje vinden is altijd een lastige klus. Dat geldt echter helemaal als je iets zoekt voor je kind van 16 jaar. De 16e verjaardag is gewoon iets bijzonders, het is een mijlpaal en het betekent een forse stap richting volwassen worden. Om die reden mag je voor de zestiende verjaardag van je kind best iets extra’s uitgeven. We doen je hier een aantal suggesties wat je kunt kopen voor je kind als die zijn of haar 16e verjaardag viert.

Mijlpaal maar wel heel erg moeilijk

Het is een mijlpaal en heel erg leuk natuurlijk; de 16e verjaardag. Toch is het een leeftijd die het kopen van cadeaus nog moeilijker maakt. Er is sprake van een sterke eigen wil en er is doorgaans een strikte scheiding tussen iets wat mooi en niet mooi is. Bovendien kennen ze op hun 16e de merken, en op die merken zijn ze vaak verliefd. Kom dan dus niet aan met een ander merk.

Van crossbodytas tot een iPhone

Heb je een dochter? Dan kun je in vrijwel alle gevallen punten scoren door het kopen van een crossbodytas. Check wel even of je een merk koopt dat hip is, zoals je dat op deze leeftijd bij alle cadeaus doet. Wat ook eigenlijk altijd kan is het geven van een draadloze hoofdtelefoon en een draadloze oplader. De opladers zijn ze toch vaak kwijt, een draadloze oplader is daarbij ook nog eens erg handig. Wil je dieper in de buidel tasten en echt iets bijzonders geven? Een iPhone scoort altijd, zeker als het om de nieuwste gaat. Hetzelfde geldt voor een Macbook Air. En ach, ze worden maar één keer zestien jaar.

Heel erg leuk is de mobiele fotoprinter

Een draadloze speaker? Kun je ook altijd kopen en het cadeau zal altijd in de smaak vallen. Wil je het kleiner houden, denk dan eens aan een unieke 3-in-1 selfiestick en geef altijd een gastenboek speciaal voor de zestiende verjaardag. Dat boek is vooral mooi voor later. Een bijzonder cadeau is zeker ook een mobiele fotoprinter. Met de printer en na het downloaden van een app kan je zoon of dochter voortaan alle met de smartphone gemaakte foto’s meteen uitprinten. Leuk is ook, zeker als je zoon of dochter vaak de sleutels van de fiets kwijt is, om eens te denken aan een keyfinder set. Ben je ook van die ellende af.

Theorieboek en PlayStation

Origineel is een cadeau in de vorm van een theorieboek voor autorijbewijs B en je scoort altijd als je kiest voor iets van PS Plus. Je geeft je zoon of dochter dan de kans om altijd de favoriete game op de PlayStation te spelen, ongeacht waar ze zich ook bevinden.

Een vriendenboekje cadeau geven

Verras de jarig job met een eigen vriendenboek vol met vrolijke en gekke foto’s, felicitaties, herinneringen, adviezen en dromen. Een heerlijk feel good Sweet Sixteen cadeau. Alle vrienden vullen hun eigen vriendenpagina in. Als eindredacteur maak je het boek helemaal af met extra foto’s, sfeerbladen of een jaaroverzicht van het geboortejaar. Is iedereen klaar dan wordt jullie vriendenboek gedrukt en heb je een prachtig gezamenlijk cadeau. Echt een cadeau om een leven lang van te genieten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button