Overig

Wat zijn leuke momenten om een kaart te sturen?

Neem jezelf voor om vaker een kaartje te sturen, naar familie, vrienden, collega’s of andere mensen om je heen. Dat is immers altijd een goed idee! Je maakt iemand blij met een kaartje, wat de reden ook is dat je er eentje stuurt. Ben je op zoek naar de juiste momenten? Lees snel verder.

Beterschap

Een eerste idee: je kunt iemand beterschap wensen met een kaartje. Juist op zo’n moment kun je de ontvanger van de kaart weer even opvrolijken. Je kunt een kaartje sturen met een lieve boodschap erop. Schrijf bijvoorbeeld dat je hoopt dat de ander er snel weer bovenop is. Of bied je hulp aan: kun je iets voor de ander doen, zodat hij of zij zich sneller weer goed voelt? Een beterschapskaart kun je bijvoorbeeld sturen als iemand kort ziek is, denk aan een flinke griep of een gebroken been. Maar denk daarnaast juist ook aan de ander bij een langduriger ziekbed, waar mogelijk meerdere kaartjes bij welkom zijn.

Verjaardag

Je kunt natuurlijk ook kaartjes sturen bij een vrolijker moment. Vier op die momenten wat er te vieren valt! Een verjaardagskaart sturen is altijd een leuk idee. Bij de mensen die het dichtst bij je staan, kun je dit bij iedere verjaardag doen. Een kaartje sturen kan ook gewoon digitaal, om het extra snel te doen. Zo kost het je eigenlijk nauwelijks tijd of moeite. Maar je kunt ook een kaartje sturen bij bijzondere verjaardagen. Denk aan de leeftijd van 18, 25, 50 of 65 jaar – om maar wat te noemen. Dat zijn natuurlijk zeker mijlpalen om wat beter bij stil te staan! En een felicitatie is dan op z’n plek.

Geboorte

Over mijlpalen gesproken: ook bij geboortes kun je een kaartje sturen. Feliciteer iemand met de geboorte van een kindje. Je kunt ook al een kaartje toesturen als bekend is dat iemand zwanger is. Dat is immers tevens een bijzondere gebeurtenis. Is er juist bij jou thuis een kleintje op komst? Dan is het leuk om geboortekaartjes te sturen, zodra de kleine er is. Hierop vermeld je alle benodigde informatie, van de naam tot de geboortedatum. Maak vooraf al een lijstje met daarop de mensen die het kaartje mogen ontvangen. Zo hoef je daar niet meer over na te denken als je druk bent met alles wat er vlak na de geboorte op je afkomt.

Woning

Een nieuwe woning is ook een goed moment voor een kaartje. Stuur een kaartje naar iemand toe die gaat verhuizen, om hem of haar te feliciteren met de nieuwe woning. Dit is immers een grote verandering in het leven: weer zo’n voorbeeld van een moment om bij stil te staan. Of draai het om, als je zelf verhuist. Stuur dan juist kaartjes naar je naasten om dit duidelijk te maken. Deel natuurlijk je nieuwe adres. Wil je een housewarming geven? Vermeld dit dan ook op het kaartje: zo is het direct een uitnodiging. Of vraag gewoon of je naasten langskomen, om tijdens een visite het nieuwe stulpje te komen bewonderen.

Zomaar

Hierboven vind je verschillende momenten om een kaartje te sturen. Maar vergeet niet dat je ook gewoon zomaar een kaart kunt sturen. Er hoeft immers niet per se een aangelegenheid voor te zijn. Met de wens om vaker kaartjes te sturen, kun je dit eigenlijk op ieder spontaan moment doen. Wat je op de kaart schrijft, is daarbij natuurlijk helemaal aan jou om te bedenken. Schrijf een herinnering op of vraag om binnenkort weer eens een kopje koffie te drinken met de ontvanger van het kaartje. Je kunt ook een leuke foto opsturen, of een liedje delen dat je laatst hebt ontdekt.

Ga lekker aan de slag met het versturen van kaartjes. Het is namelijk echt iets anders dan een appje: je stopt er meer liefde en aandacht in. En daar maak je iemand zeker blij mee!

Gerelateerde artikelen

Back to top button