Bespaartips

Bespaar geld met een refurbished laptop!

Story Highlights
  • Kwaliteit voor een aantrekkelijke prijs
  • De laptop is helemaal nagekeken
  • Garantie op je laptop

Je kunt een klein vermogen uittrekken om in het bezit te komen van de meest trendy en meest complete laptop, je kunt echter ook besluiten een refurbished laptop te kopen. In dat laatste geval bespaar je heel veel geld voor een nog uitstekend werkend product. Je houdt zo geld over, en daar kun je weer heel andere leuke dingen mee doen.

Helemaal nagekeken en zeer betrouwbaar

Een tweedehands laptop, is dat dan wel een goede koop? Koop je dan wel een betrouwbaar product? Die zekerheid heb je wel als het om een refurbished product koopt. Het grote verschil tussen tweedehands en refurbished is dat een refurbished uitvoering helemaal is nagekeken en waarvan eventueel minder goed werkende onderdelen zijn vervangen. Dat is niet het geval als je op Marktplaats op een gebruikte laptop stuit.

Zeer aantrekkelijke prijs

Dat betekent dat je dus een prima werkende laptop koopt als je kiest voor refurbished, voor een zeer aantrekkelijke prijs. Er kan niet standaard gezegd worden hoeveel procenten je bespaart, de besparing kan zomaar oplopen tot wel 60 procent ten opzichte van de nieuwprijs. Behalve laptops worden om deze reden ook heel erg veel refurbished smartphones verkocht. Ook dan speelt de prijs een voorname rol.

Onderdelen zijn vervangen

Een refurbished laptop gaat lang mee. Het feit dat het om een gebruikt apparaat gaat, zegt in dat geval dus niets. Dit omdat de laptop helemaal gecheckt is en onderdelen die beneden een bepaalde capaciteit functioneren vervangen zijn. Je loopt niet het risico, zoals je dat wel hebt als je een gewone tweedehands laptop koopt, dat de laptop niet werkt of heel erg snel de geest zal geven.

De garantietermijn zegt veel

Het feit dat de verkopende partijen vertrouwen hebben in hun refurbished producten zie je terug aan de garantietermijn. Het komt voor dat deze aanbieders een langere garantietermijn bieden als wanneer je het product als nieuw koopt. De iPhone is daar een mooi voorbeeld van. Apple geeft je een jaar garantie, op de refurbished uitvoeringen krijg je soms zomaar twee jaar garantie. Dat zegt wel iets.

Duurzaam bezig

Door geen nieuwe laptop te komen, ben je duurzaam bezig. Je helpt de zo de opwarming van de aarde tegen te gaan. Daar scoor je punten mee tegenwoordig! Dan nog over het aanbod. Ook als je een refurbished laptop gaat kopen, heb je volop keuze en dat standaard van alleen de beste en meest betrouwbare merken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button