BespaartipsOverig

Tips voor het repareren van jouw telefoon

Je bent er altijd hartstikke zuinig op geweest maar nu is het dan toch echt zo dat jouw telefoon kapot is gegaan. Je moet op zoek naar iemand die hem kan maken maar wat zijn dan nu de dingen waar je even bij stil moet staan?

Even stilstaan bij

Niet iedere winkel kan elk merk aan telefoon repareren. Een Apple repareren is toch net even anders dan een Android telefoon repareren. Wanneer jouw telefoon kapot is dan moet je dus even kijken of dat de winkel waar jij voor kiest om jouw telefoon naartoe te brengen ook jouw merk telefoon kan repareren. Het is ook goed om even te informeren of dat de reparateur gebruik maakt van onderdelen die origineel zijn en of dat er, nadat jouw telefoon weer helemaal gemaakt is en het weer goed doet, er nog een garantie zit op de onderdelen die zij voor jou hebben vervangen. 

Ga niet eerst zelf klooien

Wij snappen heel goed dat jij eigenlijk niet zo goed zonder jouw mobiele telefoon kunt maar toch is het niet aan te raden om er zelf mee aan de slag te gaan als je er niets vanaf weet. Zeker omdat telefoons tegenwoordig toch best wel duur zijn is dat iets wat je niet moet doen. Er zit zoveel aan elektronica in de huidige telefoons dat je toch echt wel moet weten waarmee je bezig bent en hoe je dat allemaal aan moet pakken. Een smartphone reparatie kan je dus het beste aan de professionals overlaten in plaats van dit zelf te doen. 

Wat zijn de meest voorkomende reparaties

De meest voorkomende reparaties van een smartphone zijn het glas en het oplaadpunt. Dit komt gewoonweg doordat dit de meest gebruikte onderdelen van een telefoon zijn. Je scherm raak je honderden keren per dag aan. Je kunt je scherm beschermen door er een beschermfolie op te doen en het helpt natuurlijk ook om je telefoon in een hoesje te hebben. De jongeren onder ons die vinden dit niet zo stoer maar het helpt zeer zeker om je telefoon een langere levensduur te gunnen en het kost jou ook veel minder. Reparaties van telefoons zijn nu eenmaal niet goedkoop. Het aanschaffen van een leuk hoesje is dan vele malen goedkoper!

Gerelateerde artikelen

Back to top button