Bespaartips

Dure levensmiddelen kunnen vaak goedkoper

Heb jij ook het gevoel dat bijna je hele salaris op gaat aan boodschappen? Iedere week, of misschien zelfs iedere dag, kun je een aardig bedrag aftikken bij de kassa van de supermarkt. En om nu te zeggen dat je echt iets bijzonders in je karretje hebt liggen? Het zijn vaak van die dagelijkse, onmisbare dingen die ongemerkt best veel geld kunnen kosten. Tenzij je er slimmer mee omgaat, natuurlijk. Want juist op de duurste levensmiddelen kun je vaak goed besparen.

Duur, maar je hebt het nodig

Zomaar besluiten dat je voortaan die duurste levensmiddelen gewoon niet meer koopt, dat is lastig. Het gaat juist vaak om dingen die je nu eenmaal nodig hebt, of die je jezelf echt niet wilt ontzeggen. Ze helemaal niet meer kopen, dat is eigenlijk geen optie. Er iets minder van kopen, dat kan al wel een idee zijn. Bij zaken als wasmiddel gaat dat niet op, je kleren moeten toch schoon, maar zaken als koffie en frisdrank, daar kun je vaak best een beetje op minderen.

Daarnaast is het echt lonend om goed op de aanbiedingen te letten. Deze zijn namelijk juist bij dure levensmiddelen of producten die met heel grote regelmaat op je lijstje staan, en waar je veel van gebruikt, heel aantrekkelijk. Dan lijkt die 50 cent besparing misschien niet veel, maar als je meteen wat groter inslaat kun je toch mooi wat euro’s besparen. Ook aanbiedingen als twee voor de prijs van één zijn in dat opzicht interessant; kom je die tegen is het zaak om meteen toe te slaan, want veel goedkoper krijg je het meestal niet.

er ook eens iets anders

Probeer ook eens iets anders

Soms zal je wat concessies moeten doen om goedkoper uit te kunnen zijn. Is je favoriete koffiemerk bijvoorbeeld illy? En is daar geen enkele aanbieding van te vinden, terwijl je koffie wel op is? Dan kan het, om geld te besparen, slim zijn om eens een ander merk, dat wel in de aanbieding is te kopen. Segafredo bijvoorbeeld. De kans is groot dat je het verschil nauwelijks zal proeven. Of misschien proef je het wel, maar blijkt het je juist nog beter te smaken dan je vertrouwde merk!

Juist door af te durven wijken van je vertrouwde merken kun je vaak geld besparen, als je goed let op de aanbiedingen. Bovendien kan het zo zijn dat juist dat nieuwe merk prima blijkt te smaken, en ook nog eens blijvend goedkoper is. Dat is ook een handige manier om geld over te houden, namelijk: overstappen op een merk dat goedkoper is. Zo kun je gewoon de producten blijven gebruiken die je wilt, maar dan voor minder geld. En de kwaliteit, die verschilt vaak nauwelijks.

Gerelateerde artikelen

Back to top button