Overig

Oppepper nodig? Zo ga jij je weer mooier voelen

Het is heerlijk om je mooi en aantrekkelijk te voelen. Toch kan het moeilijk zijn om je altijd zo te voelen. Als je dit artikel hebt aangeklikt, heb je misschien last van onzekerheden over je uiterlijk. Gelukkig zijn er manieren om dit negatieve gevoel van je af te schudden. Ben je benieuwd naar de tips die wij hebben? Lees dan vooral verder!

Word de beste versie van jezelf

Wij geloven erin dat je nooit volledig klaar bent met ontwikkelen. Neem daarom ook geen genoegen met minder. Blijf je hele leven aan jezelf werken. Eet gezond, beweeg voldoende en misschien nog wel belangrijker: leer je mindere kanten te accepteren. Ook dat heeft te maken met zelfontwikkeling. Je kunt veel dingen veranderen, maar je hebt niet alles in de hand en soms moet je dat ook accepteren. Als jij aan jezelf werkt én ondertussen durft te accepteren dat je niet perfect bent, zal dat je enorm helpen.

Maak plezier met jezelf

Plezier maken is ook echt een manier om je mooi te voelen. Op deze manier ga je namelijk stralen van binnenuit en dat is ontzettend aantrekkelijk. Je kunt deze tip op verschillende manieren interpreteren. Plan bijvoorbeeld een wekelijkse solo-date met jezelf in. Tijdens deze date kun je doen waar jij zin in hebt zonder rekening te hoeven houden met de wensen van iemand anders! Je kunt ook extra plezier met jezelf maken in de slaapkamer. Dit is niet alleen leuk, maar heeft heeft ook nog een esthetische voordelen. Wist je bijvoorbeeld dat je meer oestrogeen aanmaakt als je seks hebt als vrouw zijnde? Dat zorgt ervoor dat je huid én haar gezonder worden. Nog een leuk weetje: je borsten kunnen wel 25% groter worden tijdens de seks. Als je geen bedpartner hebt, maar het saai vindt om het alleen te doen, kun je altijd nog kijken of een sextoy iets voor jou is. Een dildo kopen kan bijvoorbeeld een goed idee zijn als je van deze voordelen wil genieten zonder je te gaan vervelen.

Spiegeltje spiegeltje aan de wand…

Een goede manier om wat positiever te gaan denken over je eigen uiterlijk is de spiegel-methode. Dit klinkt heel spannend, maar het is in de praktijk heel simpel. Het kan zo zijn dat je de neiging hebt om negatieve gedachtes te hebben over je uiterlijk. Met de spiegel-methode probeer je die negatieve gedachtes uit je systeem te krijgen. Dit doe je door voor de spiegel te gaan staan of zitten en jezelf te complimenteren. Druk uit wat je mooi aan jezelf vindt of waar je trots op bent. Leer jezelf de negatieve gedachtes zoals ‘ik ben te zwaar’ af en maak ervan ‘ik ben blij met mijn brede heupen’. Op een gegeven moment zul je niet meer zo snel in negatieve gedachtepatronen vallen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button