Bespaartips

Oplossingen om je video abonnementskosten laag te houden

Wat gebeurt er?

De markt voor streamingdiensten is overvol. Met meerdere abonnementen en stijgende prijzen wordt het duur om tv te kijken via de kabel of als kabelkaper.

Waarom het belangrijk is

U kunt uw maandelijkse uitgaven verlagen zonder uw budget voor streamingdiensten volledig te schrappen.

Wat nu?

Gebruik deze tips om geld te besparen en toch de tv-programma’s en films te streamen die u wilt.

Als u de inflatie voelt en de prijzen van benzine, voedsel en andere benodigdheden stijgen, wilt u misschien bezuinigen op uw huishoudbudget. Natuurlijk, het zal helpen als u de kabel gooit en een toegewijde kabel-snijder wordt. Maar als u zich abonneert op meerdere platforms zoals Netflix, HBO Max, Disney Plus, Apple TV Plus, YouTube TV en andere populaire streamingdiensten, kan het voelen alsof u net zoveel uitgeeft als voor kabel alleen, zo niet meer.

Gelukkig zijn er manieren om te besparen op streaming, en ze vereisen niet veel in de weg van opoffering. Wil je nog steeds al je favoriete shows zoals Stranger Things bekijken? Maak je geen zorgen. Kun je niet zonder live-tv? We hebben je gedekt. Lees verder voor enkele geweldige tips om je streaming budget uit te breiden.

Zoek uit welke diensten je kunt opzeggen

Hier is een eenvoudige geldbesparende tip: laat een van uw streamingdiensten vallen. Bepaal gewoon welke u het minst gebruikt en stop ermee. Als u zich bijvoorbeeld vorig jaar hebt aangemeld voor Apple TV Plus, maar de handvol fatsoenlijke originele programma’s al hebt uitgeput, heeft het geen zin om uw abonnement te behouden. Het scheelt je misschien maar €5 per maand, maar het is een begin. Een videoland opzeggen of een amazon prime opzeggen kan ook gemakkelijk via Opzeggen.nl. Deze website is gespecialiseerd in het opzeggen van abonnementen. 

Wat zo geweldig is aan Netflix, Amazon Prime, HBO Max en dergelijke, is dat je je abonnement op elk moment kunt opzeggen en weer kunt hervatten wanneer het jou uitkomt, bijvoorbeeld wanneer een favoriete serie terugkomt. Veel series hebben een jaar of langer tussen de seizoenen, dus je kunt die tijd vrij nemen en de besparingen in je zak steken. (Dat is één van de redenen waarom ik een jaarabonnement niet aanraad, ook al is er een korting voor. U zult bijna zeker meer besparen als u zich op maandelijkse basis abonneert).

Plan je kijkuren op Netflix

Om echt te besparen, kunt u een rotatieschema opstellen. In plaats van u op meerdere diensten tegelijk te abonneren, kunt u er één kiezen, daar al uw favoriete programma’s bekijken, dan opzeggen en op een andere dienst overschakelen. Bijvoorbeeld: Netflix in juli, Amazon Prime in augustus, Disney Plus in september.

Profiteer van gratis proefversies

Met uitzondering van Netflix biedt bijna elke grote streamingdienst een gratis proefperiode aan, wat betekent dat als je je kijkervaring verstandig plant, je misschien een serie of twee kunt bekijken zonder een cent te betalen. Zorg er wel voor dat je een annulerings herinnering in je agenda zet, anders krijg je na afloop van je proefperiode een rekening.

Gerelateerde artikelen

Back to top button