Reizen

Op vakantie naar Griekenland? Dit zijn de meest populaire regio’s!

Ben je van plan om dit jaar op vakantie te gaan naar Griekenland? Dat kunnen we ons goed voorstellen, het is immers een ideaal vakantieland voor mensen die van zon en zee houden en toch ook graag wat cultuur willen snuiven. Griekenland biedt diverse regio’s die perfect zijn voor een ontspannen vakantie, met of zonder de kinderen. Die regio’s bespreken we in dit artikel!

Vakantie in Kefalonia 

Kefalonia is het grootste eiland van de Ionische Eilanden van Griekenland. Het is een plek die nog niet helemaal is ontdekt door het massatoerisme en daarom een ideale bestemming is als je wat meer rust en ontspanning zoekt. Kefalonia staat vooral bekend om het prachtige landschap en de intens witte stranden naast de azuurblauwe zee. In de omgeving vind je een hoop pittoreske havenstadjes met prachtige, gekleurde huisjes. Als je van cultuur houdt is dit een ideale bestemming voor jou, met alle kloosters en kastelen die je in de buurt kunt vinden. De dorpjes Assos En Fiskardo zijn erg populair bij liefhebbers van zeilen. De kleine haven van Fiskardo ligt vol met mooie zeilboten. Assos is een stuk kleiner en ligt in een baai. Op hetzelfde schiereiland vind je een oud Venetiaans kasteel dat het eiland ooit heeft moeten verdedigen tegen zeerovers. Aan het water vind je een aantal sfeervolle cafés en terrassen. Een andere bezienswaardigheid in deze regio die vooral natuurliefhebbers erg trekt, is het ondergrondse Melissani meer. Het ligt in een grot waarvan het dak ooit in is gestort. Via een tunnel kun je naar het meer lopen en je kunt er met een bootje overheen varen. 

De regio van Zakynthos 

Ook Zakynthos is een van de Ionische eilanden, westelijk gelegen van het vasteland van Griekenland. Het eiland staat vooral bekend om de speciale schildpadden die er te vinden zijn en een van de mooiste stranden ter wereld: Navagio Bay. Het is een populaire vakantiebestemming voor toeristen, dus in de zomer kan het er erg druk zijn. De zuidkant van het eiland is het meest toeristisch, terwijl het noorden een stuk rustiger is en zelfs nog deels ongerept. De meest populaire plaats in Zakynthos is Laganas, gelegen aan de zuidkant van het eiland. Zoek je liever wat meer de rust op, dan kun je de plaatsen Agios Sostis of Agios Niklaos bezoeken. Wil je graag een romantisch uitstapje maken tijdens je vakantie op Zakynthos? Bezoek dan Cameo Island, waar je via een houten loopbrug kunt komen. De hoofdstad van het eiland is Zakynthos-stad, dat aan de oostkust te vinden is. In het jaar 1953 werd de stad bijna helemaal verwoest door een aardbeving. Hierna werd de stad weer opnieuw opgebouwd, geheel in klassieke stijl met kerken, mooie pleinen en een grote haven met een lange boulevard. 

Op vakantie naar Griekenland? Dit zijn de meest populaire regio’s!

Vakantie op Lefkas 

Ook Lefkas is een van de Ionische Eilanden, die door middel van een brug is verbonden met het vasteland. Het is een van de meest groene eilanden van Griekenland met een bergachtig binnenland, witte stranden en prachtig, helder zeewater. Lefkas is niet super toeristisch, dus als je van een beetje rust houdt is het een ideale bestemming voor je vakantie. Je zult hier vooral Griekse vakantiegangers tegenkomen, maar weinig toeristen uit andere landen. In het binnenland vind je nog echt authentieke dorpen, waar je veel ziet van de originele Griekse cultuur. Lefkas is daarnaast erg populair bij zeilers en windsurfers dankzij de altijd aanwezige valwind. De hoofdstad van Lefkas is Lefkas-stad of Lefkada Town, een gezellige stad gelegen in het noorden van het eiland. Je vindt hier een grote jachthaven en een leuk centrum vol met winkels, restaurants en terrassen. Alles dat je nodig hebt voor een goede zonvakantie!

De regio van Karpathos 

Ten slotte heb je Karpathos, dat ligt tussen Kreta en Rhodos. Het is een lang, smal eiland, het op een na grootste eiland van de Dodekanesos. Het is een bergachtig eiland met een aantal mooie steden en dorpjes. Het zuidelijk gedeelte van het eiland is vlakker en je vindt hier vooral badplaatsen en zandstranden. De hoofdstad van het eiland is Karpathos-stad, hier vind je onder andere de belangrijkste haven van het eiland. Aan de haven ligt het meest levendige gedeelte van Karpathos: de boulevard. Hier kun je terecht voor de leukste restaurants en terrassen van het eiland. In de stad vind je ook een aantal oude bezienswaardigheden, waaronder de Akropolis, de grot van Poseidon en het archeologisch museum. Als je van cultuur en rust houdt, is dit dus de ideale vakantiebestemming voor jou. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button