OverigSparen

Nog steeds een hype; waardevolle munten

Edelmetalen munten zijn een geweldige investering voor degenen die veilig willen sparen. Het is een geweldige manier om jouw geld te beschermen tegen inflatie en het risico van een toekomstige marktcrash. Gouden en zilveren munten kunnen eenvoudig op verschillende plaatsen worden aangeschaft. Sommige mensen kopen ze via internet, anderen gaan naar de meest dichtstbijzijnde winkel waar ze gouden en zilveren munten of sieraden verkopen. In dit artikel lees je waarom edelmetaal nog steeds de juiste investering kan zijn.

Hoe je het meeste uit jouw edelmetalen investering haalt 

Edelmetalen munten kunnen een goede investering zijn, omdat het een edelmetaal is dat niet snel wordt opgebruikt. Zilver is ook heel gemakkelijk op te slaan en te verkopen. Zilver wordt al eeuwenlang als geld gebruikt, maar heeft door de stijgende inflatie weer aan waarde gewonnen als belegging.

Zilveren munten kopen kan je op veel verschillende plaatsen over de hele wereld doen. Maar de plaats waar iemand ze koopt, hangt af van waar ze ze voor gaan gebruiken. Het kopen van zilveren munten van een bank kan veiliger zijn vanwege hun kwaliteitsgarantie en de geschiedenis van de verkoop van zilveren munten is meestal vastgelegd. Echter kan het kopen van zilveren munten van een particulier mogelijk minder dan de helft kosten. 

waardevolle munten

Redenen waarom je gouden en zilveren munten zou moeten kopen

De prijs van gouden en zilveren munten fluctueert altijd en de prijzen kunnen in een oogwenk veranderen. Deze metalen behouden echter altijd hun waarde en bieden zekerheid tegen inflatie. De waarde van gouden en zilveren munten wordt vaak overschat omdat ze eindige grondstoffen zijn. Het aantal gouden en zilveren munten in omloop staat vast, waardoor de waarde in de loop van de tijd alleen maar zal stijgen. Goud en zilver kunnen, hoewel ze niet direct in contanten worden omgezet, worden verkocht om snel liquide middelen te krijgen of worden gebruikt om te ruilen voor goederen of diensten in tijden van nood. Gouden munten kopen doen veel beleggers die hun geld liever thuis in waarde willen hebben.

Hoe vind je online de beste deals? Vragen die je jezelf moet stellen voordat je koopt!

Als het om gouden of zilveren munten gaat, wil je er zeker van zijn dat je er een eerlijke prijs voor betaalt. Deze munten hebben meestal een hoger prijskaartje dan andere basismetalen. De volgende punten laten zien welke vragen je je zelf moet stellen voordat je gouden of zilveren munten koopt:

– Wat is de zuiverheid van de munt? De zuiverheid van een munt geeft aan hoeveel van het totale gewicht uit puur goud of zilver bestaat. Hoe hoger de zuiverheid, hoe duurder het zal zijn.

– Waar kwam het vandaan? Edelmetalen komen van veel verschillende plaatsen in de wereld en elke locatie heeft zijn eigen “munt” of merk. Noord-Amerikaanse munten zijn bijvoorbeeld sinds 1838 gemarkeerd met een “W”, terwijl Canadese munten een “L” op een zijde hebben. De geschiedenis van bepaalde munten is vaak lastig te achterhalen. Het kan namelijk zo zijn dat deze munten op illegale wijze zijn verhandeld.

Gerelateerde artikelen

Back to top button