Overig

Hoe kies je de perfecte Koningsdag kleding uit voor op 27 april?

Ja mensen, het is alweer bijna tijd voor Koningsdag! Het vinden van de juiste Koningsdag kleding kan echter een uitdaging zijn. Er is zowel online als in de winkelstraat namelijk ontzettend veel keuze. In deze blog geef ik je tips en ideeën om de perfecte Koningsdag kleding te kiezen.

Kies goed zittende Koningsdag kleding

Voordat je begint is het belangrijk om rekening te houden met een dag vol beweging. Of je nu naar een festival gaat of in een stad Koningsdag gaat vieren. Je gaat waarschijnlijk veel lopen of dansen. Kies daarom Koningsdag kleding uit die gegarandeerd lekker zit! Zo hop je zonder ongemak van de vrijmarkt naar je festival en weer terug. Een soepel oranje jurk of loszittende broek is dus aan te raden. Draag daarnaast ook schoenen waar je het prima een hele dag op kunt volhouden. 

Oranje als basis

De kleur oranje mag natuurlijk niet ontbreken in je Koningsdag kleding. Misschien is dit voor velen vanzelfsprekend, maar ik benoem het toch even. Een oranje shirt, jurk, of een oranje broek zijn daarom perfecte keuzes voor je Koningsdag kleding. Als je het liever subtiel houdt, kun je ook kiezen voor accessoires in oranje, zoals een sjaal, bucket hat of zonnebril. Eigenlijk maakt het op Koningsdag niet uit wat je draagt, zolang het maar oranje is! Je mag de koning natuurlijk niet teleurstellen. 

Hou het weer in de gaten

Vergeet ook niet de weersvoorspellingen te checken voordat je jouw Koningsdag kleding definitief kiest. Het weer in april kan enorm wisselvallig zijn. Het ene jaar hebben we alleen maar regen en het andere jaar schijnt de zon weer volop. Een lichte jas of een regenbestendige poncho kan geen kwaad. Een leuke oranje poncho is mijn gouden tip voor Koningsdag! Dit hoeft niet veel te kosten, maar helpt je bij slecht weer toch leuk de dag door. 

Leuke oranje designs

Wil je echt uitpakken met je Koningsdag kleding? Ga dan voor themakleding! Denk bijvoorbeeld aan een T-shirt met een leuke print van de koning, een kroontje, of een grappige tekst. Deze soorten Koningsdag kleding zijn overal online te koop. De website Mybuckethat.nl heeft hier veel mooie designs van online staan. Naast de themakleding zijn oranje accessoires de finishing touch van je Koningsdag kleding. Oranje armbanden, oorbellen, en een vlaggetje hier en daar maken je outfit compleet. Ook de wat meer praktische accessoires zoals een oranje tas of paraplu doen het altijd goed. Tenslotte kan het ook een leuk idee zijn om je Koningsdag kleding te personaliseren. Dit kun je doen door bijvoorbeeld je naam of een grappige quote op een T-shirt te laten drukken. Online heb je hier veel verschillende websites voor. 

Met deze tips moet je haast wel klaar zijn voor Koningsdag! Wij kunnen in ieder geval niet wachten. Zien ik jou op 27 april rondlopen in de leukste Koningsdag kleding?

Gerelateerde artikelen

Back to top button