Reizen

Ondernemer? Dit zijn de voordelen van een auto leasen

Als ondernemer heb je vaak baat bij een zakelijke auto. Zeker als je regelmatig onderweg bent, naar klanten of opdrachtgevers bijvoorbeeld. Je kunt zakelijk een auto leasen, wat verschillende voordelen heeft. Benieuwd hoe het zit? Lees gauw verder.

Veel keuzevrijheid

Een groot voordeel van het leasen van een auto is dat je veel keuzevrijheid hebt. Je kiest immers helemaal zelf in welke auto of wagen je wilt rijden. Zakelijk leasen kan met verschillende auto’s, denk alleen al aan het verschil tussen rijden in een benzineauto of in een elektrische auto. Je kiest op die manier de auto die bij jou en je bedrijf past. Welk model en merk heb je voor ogen? Je hebt toegang tot nieuwe auto’s met de beste technologische functies en veiligheidsvoorzieningen. Dit kan de uitstraling van je bedrijf verbeteren en de productiviteit verhogen. Ook kom je zo op comfortabele wijze van A naar B, om welke afspraak het ook gaat.

Ideale leasevorm

De keuzevrijheid bij zakelijk leasen zie je ook terug in de verschillende leasevormen. Je kunt dit aanpassen op jouw wensen en eisen. Wil je bijvoorbeeld kiezen voor veel gemak en zekerheid? Of vind je het belangrijk om de auto zo goedkoop mogelijk te leasen? In het tweede geval is occasion lease zakelijk een juiste optie. Kies uit direct beschikbare occasions, waarbij de auto al binnen twee tot vijf werkdagen beschikbaar is. Dat is nog een groot voordeel: je hoeft niet lang te wachten om in je zakelijke auto weg te kunnen rijden. Deze voorraadmodellen kennen namelijk nauwelijks tot geen wachttijden. Daarbij kies je dus voor een extra scherp tarief, omdat tweedehands auto’s een lagere fiscale waarde hebben.

Zekerheid en duidelijkheid

Met een zakelijke leaseauto weet je precies waar je aan toe bent. Voor een vast bedrag maak je gebruik van de wagen, waarbij de bedragen vooraf bekend zijn. Zo kom je dus niet voor onverwachte kosten te staan, zoals met een koopauto toch al veel sneller het geval is. Het leasen van een auto biedt financiële voorspelbaarheid. Daar kun je van op aan. Het maakt het gebruik van de auto makkelijk om mee te nemen in je financiën. Veel leasecontracten omvatten onderhouds- en reparatiekosten, waardoor je minder zorgen hebt over onverwachte uitgaven. Moet de auto naar de garage toe? Grote kans dat dit is gedekt in het contract. Kosten zoals reparaties, onderhoud, banden, afschrijving, rente, motorrijtuigenbelasting en een all-risk dekking zijn veelal inbegrepen bij leasen. Dit draagt dus bij aan de voorspelbaarheid van de operationele kosten. Waarschijnlijk kun je ook profiteren van fiscale voordelen bij het leasen van een auto. Leasekosten kunnen doorgaans als bedrijfskosten worden afgetrokken, wat de belastingdruk kan verminderen. Het is de moeite waard om dit goed uit te zoeken.

Geen grote investering nodig

Een bedrijfswagen kopen is een flinke kostenpost. Als (startende) ondernemer heb je dit bedrag misschien niet direct liggen. Met leasen hoef je niet in een keer zo’n groot bedrag rond te krijgen, wat veel meer mogelijk maakt. Je kiest dus voor vaste lage kosten, die ook schappelijk zijn qua instap. Hierdoor behoud je meer ruimte voor andere bedrijfsuitgaven. Ben je toe aan een andere auto? Bij leasen draag je ook niet het risico van waardevermindering van de auto. Na afloop van het leasecontract kun je gewoon de auto teruggeven en optioneel een nieuwe auto leasen, zonder je zorgen te maken over de doorverkoopwaarde. Je hoeft ook niet opnieuw een grote investering te doen, maar je kiest een volgende leaseauto uit, als dit de wens is. Dit maakt het dus mogelijk om in moderne auto’s rond te rijden, die passen bij het imago van jouw bedrijf.

Zakelijk een auto leasen biedt verschillende voordelen voor ondernemers en bedrijven. We hopen dat nu duidelijk is wat de belangrijke redenen kunnen zijn om een auto zakelijk te leasen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button