Overig

5 Voordelen van kunstgras in je tuin!

Story Highlights
  • Kunstgras in je tuin heeft heel veel voordelen
  • Nooit neer grasmaaien en sproeien
  • Heel het jaar door een groene mat

Het valt nog niet mee om vijf voordelen van kunstgras in je tuin te kiezen. Er zijn er namelijk veel meer dan vijf. Als je het ons niet kwalijk neemt, lichten we er dan ook meer dan vijf uit. Kunstgras in je tuin biedt, concluderend nogal wat voordelen. Profiteer er van!

De grasmaaier en de tuinslang kunnen op Marktplaats

Misschien wel het grootste voordeel is dat je verlost bent van gras maaien. Je kunt je grasmaaier  gerust verkopen, want kunstgras groeit niet en hoef je dus ook niet te maaien. Uiteraard geldt dat ook voor het knippen van de kantjes. Je grasmatje heeft de ideale lengte en houdt die lengte ook gewoon. Hoef je niets voor te doen. Hoef je niets aan te doen.

Je gras is heel het jaar groen

Ook de tuinslang kan op Marktplaats, want je hoeft je gras niet meer te sproeien. En wat dacht je van verticuteren en bewerken? Ook overbodig. Snel kunstgras kopen dus. In tegensteling tot echt gras, krijg je niet te maken met teveel zon of schaduw. Hoe hard de zon ook schijnt, je gras blijft groen en verkleurt niet. Heel het jaar door is je grasmat groen en dat blijft ie ook gewoon. Kunstgras is geschikt voor alle weersomstandigheden en buitengewoon geschikt onder speeltoestellen. Op kunstgras val je minder hard namelijk, zoals het evenmin schuurt. Ook kinderen willen dus graag kunstgras.

Kunstgras gaat tussen de tien en vijftien jaar mee

Kunstgras is kleurvast en kent een heel lange levensduur. Want tegenwoordig gaat kunstgras wel tussen de tien en vijftien jaar mee. De gedachte dat kunstgras nog steeds erg duur is, is ook al achterhaald. Kunstgras is er tegenwoordig namelijk voor elk budget en ook voor elke situatie. Nog een voordeel is dat je modern kunstgras gemakkelijk zelf aan kunt leggen.

Over de jaren is kunstgras goedkoper dan regulier gras

Nadelen aan het aanleggen van kunstgras in je tuin? Die zijn er amper. Je zou kunnen zeggen dat de aankoop van kunstgras duurder is dan wanneer je een echt grasveldje aan gaat leggen. Dat is correct. Wat betreft het onderhoud echter, ben je veel meer geld kwijt voor echt gras. Gemeten over de jaren is kunstgras dus weer goedkoper dan het aanleggen van echt gras. Een ander nadeel, al mag je daar eigenlijk niet eens van spreken, is dat je niet de heerlijke geur van vers gemaaid gras meer ruikt. Maar daar is wel mee te leven, dunkt ons.

Gerelateerde artikelen

Back to top button