Tuin

Handige oplossingen tegen dagelijks ongemak

In dit artikel vind je eenvoudige oplossingen om ongemakken in en rond het huis op te lossen. Handige hulpmiddelen waar je waarschijnlijk nog niet aan had gedacht maar die wel je leven weer wat gemakkelijker kunnen maken.

Ongemak door drempels

Vast heel herkenbaar; drempels waar je eigenlijk al jaren last van hebt. Zoals bijvoorbeeld wanneer je met je fiets die hoge drempel over moet bij het fietsenhok. Of met de heftruck het magazijn in rijd. En helemaal met een rollator kunnen drempels vervelend obstakels zijn. Vaak is het ongemak eigenlijk heel eenvoudig op te lossen. Een drempelhulp kan namelijk in en rond het huis zorgen dat je weer eenvoudig over drempels en stoepjes kunt rijden. Hierdoor is minder inspanning nodig en wordt de kans op vallen verkleint.

De drempelhulp zorgt voor een helling dat aansluit bij de hoogte van de drempel. Er kan tegenwoordig gekozen worden voor vele maten drempelhulpen dus een goede aansluiting is meestal geen probleem.
Veel drempelhulpen worden gemaakt van rubber. Hierdoor zal de oploop niet altijd permanent bevestigd te hoeven worden. Rubber is namelijk een stroef materiaal waardoor het niet makkelijk verschuift.
Ook kan je kiezen voor een drempelplaat. Deze zijn meestal van ijzer of Aluminium.

Voorbeelden van diverse oplopen zijn te vinden via de volgende link: drempelhulpen te koop.

Ongemak door droogte in de tuin

De Nederlandse zomers worden de laatste jaren steeds droger. Dit heeft voordelen, maar ook nadelen zoals een te laag grondwaterpeil en verdrogende planten. Droogte in de natuur is niet veel aan te doen. Droogte in de tuin kan je wel beïnvloeden. Maar hoe kan je nou effectief en bewust water gebruiken in je tuin?
Er zijn eenvoudige oplossingen zoals het gebruik van een regenton of regentank. Afhankelijk van de grootte van je tuin, kan je een ton of tank gaan gebruiken waar regenwater in wordt opgevangen. Zo kan je ondanks een sproeiverbod, toch je planten water geven. Daarnaast is regenwater beter voor planten dan kraanwater. Een tank is minder mooi dan een regenton maar je kan het eenvoudig weg werken met bijvoorbeeld beplanting.

Een druppelslang of ander bewateringssysteem kan je tijd en water besparen. Dankzij een dergelijk systeem kan je effectiever water geven, waardoor je water bespaard. Daarnaast hoef je zelf minder vaak met een gieter door de tuin, waardoor je ook tijd bespaard.

“Ongemak” door een trieste tuin

Tijdens de wintermaanden kan de tuin er wat triest uit zien. De donkere maanden zijn al wat minder vrolijk door het donkere weer, een vrolijkere tuin is daarom extra fijn. Dankzij verschillende eenvoudige aanpassingen kan je tuin een stuk levendiger en vrolijker worden.

• Kies voor groen blijvende planten. Hierdoor is ook tijdens de winter je tuin een stuk frisser en leuker. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor siergrassen, bamboe en vele andere plantensoorten.
• zorg voor leven in je tuin dankzij vogelvoer en vogelhokjes. De verschillende soorten vogels zorgen voor een levendig en vrolijk uitzicht vanuit je huis.

• tegenwoordig zijn er steeds meer beelden en leuke versieringen voor in tuinen. Deze bewegen bijvoorbeeld in de wind of staan gewoon mooi tussen de planten. Dergelijke aankleding kan een leuke variatie geven aan je tuin

• zorg voor beplanting. Veel tuinen zijn vrij kaal doordat er voornamelijk gras en bestrating ligt. Door meer groen toe te voegen, help je de natuur en lijkt de tuin een stuk gezelliger. Heb je geen groene vingers? Geen probleem. Er zijn namelijk genoeg planten die maar weinig onderhoud nodig hebben en ook nog eens groen blijven tijdens de winter.

• Tuinverlichting kan ook een stukje extra gezelligheid geven. Met name tussen planten geeft het ligt een leuke sfeer. De aanleg van de verlichting hoeft tegenwoordig niet meer moeilijk te zijn. Ook zal het energieverbruik laag kunnen blijven dankzij de toepassing van Led verlichting.

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er tegenwoordig vele mogelijkheden voor meer gemak en gezelligheid in en rond het huis. De genoemde oplossingen zijn met name in bouwmarkten verkrijgbaar. Drempelhulpen zijn met name via internet te koop. Daarbij heb je keuze uit diverse soorten en maten. Via bijvoorbeeld Monozorg.nl kan je een groot aanbod drempelhulpen vinden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button