Interieur

Maak van een nieuwe woning je huis

Story Highlights
  • Maak alles goed schoon
  • Zorg voor fotolijsten en koop planten
  • Neem de tijd om te koken

Je gaat verhuizen en merkt dan al snel dat ondanks al de vertrouwde spullen die je mee verhuisd hebt, je nieuwe huis nog niet echt als je thuis voelt. Je voelt je als die kat in een vreemd pakhuis. Het inrichten? Je weet niet waar je beginnen moet en als je de volgende ochtend opstaat, dan denk je dat je in een hotel bent of bij mensen gelogeerd hebt. Wat kun je nou doen om van je nieuwe huis je thuis te maken?

Laat de slaapkamer je oase van rust zijn

Leg je in elk geval altijd neer bij het gegeven dat je nooit alles binnen één dag in orde kunt hebben. Dat is onmogelijk en accepteer dat. Het is belangrijk om één ruimte steeds die oase van rust te houden: de slaapkamer. Haal dus alle dozen en rommel uit de slaapkamer. Want daar kom je namelijk helemaal tot rust en ben je echt even weg van de verhuis- en inrichtingshectiek. Ook al tref je aan de andere kant van de deur weer de realiteit.

Kook ook de eerste dagen in je nieuwe huis

Belangrijk is ook om ook in de eerste dagen na de verhuizing te koken en met je gezin om tafel te gaan. Bestel niet steeds pizza of haal niet steeds patat. Kook, eet gezond en pak dat moment met je gezin samen. Wat zeker ook helpt om je sneller thuis te voelen is om alles lekker schoon te maken. Gebruik een diffuser en je favoriete etherische olie en je merkt dat jij je al snel thuis gaat voelen. Wat daar zeker ook bij kan helpen is het houden van een house warming party, waarbij je ook de buurtgenoten uitnodigt. Een dergelijk feestje maakt dat jij je sneller thuis voelt en al snel nieuwe vrienden maakt.

Kies voor een aantal grotere planten

Planten, liefst een aantal grotere, maken ook al dat jij je sneller op je plaats voelt en werk een to-do lijst af. Langzaam maar zeker komt het einde in zicht van de uit te voeren werkzaamheden en dat geeft je het gevoel dat jij je meer en meer thuis voelt. Wat zeker ook helpt is om fotolijsten te halen en daar een foto van je gezin te plaatsen. Of koop een passe partout op maat voor elk van de gezinsleden. Ook al ben je dan alleen als je partner werkt en de kinderen naar school zijn, je hebt ze zo toch bij je en dat geeft een huiselijk gevoel.

Gerelateerde artikelen

Back to top button