Reizen

Ibiza of Tenerife: Welke bestemming past het best bij jou?

Ibiza en Tenerife zijn beide razend populaire vakantiebestemmingen, maar ze zijn zeker niet hetzelfde, al liggen ze allebei in het zonnige Spanje. Twijfel jij nog welke van de twee bestemmingen je deze zomer wil gaan bezoeken? In dit artikel gaan we in op de verschillen tussen de twee bestemmingen en de leuke dingen die er te doen zijn!

Het weer en klimaat op Ibiza

Ibiza is een eiland dat deel uitmaakt van de Spaanse eilandengroep Balearen. Van deze groep is Ibiza het eiland dat het dichtst bij de Spaanse kust ligt, ter hoogte van Valencia. Het eiland werd in de jaren 60 ineens een populaire vakantiebestemming en dat is ook zo gebleven. Aangezien het een eiland is, is het weer van Ibiza het hele jaar door prettig. De hoogste temperatuur die voorkomt is 27 graden, meestal in augustus, en de laagste temperatuur is 14 graden, meestal in februari. De watertemperatuur ligt altijd tussen de 15 en de 28 graden. Zwemmen kan dus altijd!

En hoe zit dat op het eiland Tenerife?

Tenerife is het grootste en meest bekende Canarische eiland. Het eiland krijgt zo’n 10 miljoen bezoekers per jaar en dat is vooral dankzij het klimaat van Tenerife. Het is een erg populaire bestemming onder zonliefhebbers. In de zomer is het lekker weer en wordt het niet te heet, met een gemiddelde temperatuur van 23 graden. In de winter blijft het ook heerlijk weer, de temperatuur komt zelden onder 18 graden. Op het Zuidelijke deel van het eiland schijnt de zon bijna iedere dag van het jaar met een gemiddeld aantal zonuren van 9 tot 10 uur per dag. Regen komt af en toe voor, maar niet vaak. De temperatuur van het zeewater ligt in de winter rond de 20 graden en in de zomer rond de 25 graden. Je kunt dus het hele jaar door lekker in de zee zwemmen.

Wat is er te doen op Ibiza en Tenerife

Aangezien beide eilanden populair zijn onder toeristen, is er genoeg te doen. Ibiza staat vooral bekend om het bruisende uitgaansleven met clubs die pas om 07:00 uur ‘s ochtends sluiten. Wil je toch liever iets sportiefs doen? Ook dat is mogelijk. In het Noorden van het eiland ligt de vallei Ibiza Horse Valley, waar je prachtige ritten kunt maken door de bergen op de rug van een paard. Tenerife biedt vooral fantastisch mooie natuur en unieke bezienswaardigheden. Ideaal om een avontuurlijke trektocht te maken, bijvoorbeeld. Daarnaast kun je walvissen en dolfijnen spotten bij de kliffen van Los Gigantes. Mocht je erg van watersport houden, dan moet je zeker de stranden bij El Médano niet overslaan!

Gerelateerde artikelen

Back to top button