Tuin

Waar moet je op letten bij het kopen van een nieuw hekwerk?

Ben jij op zoek naar een nieuw hekwerk voor in je tuin? Dan zijn er een paar dingen waar je op moet letten. Allereerst moet je weten wat voor soort hekwerk je wilt gaan aanschaffen. Bijvoorbeeld een dubbelstaafmat hekwerk, een spijlen hekwerk of een brede poort als hekwerk. Als je voor een dubbelstaafmat hekwerk gaat, is dit sowieso een goed idee. Dit zijn standaard rekken en nog steeds heel erg gewild. Het maakt niet uit waar je dit hekwerk voor gebruikt, zowel bij je eigen huis of voor je bedrijfspand is dit hekwerk een goed idee om de tuin mee af te kunnen sluiten.

Hekwerk in de tuin

Spijlen hekwerk voor de tuin is een hele sterke variant. Deze worden vaker gebruikt om een bedrijf te omheinen dan de dubbelstaafmat hekwerken. Maar de keuze ligt bij jou welk hekwerk er in de tuin komt te staan, of om het bedrijf heen. Bij een spijlen hekwerk tuin kun je zelf kiezen wat voor spijlen je wilt, bijvoorbeeld scherpe spijlen of juist niet. Als je kiest voor scherpe spijlen, zijn de spijlen aan het einde dus heel spits. Dit wordt vaak gedaan als er een hekwerk wordt geplaatst voor een bedrijventerrein.

Daarnaast kun je zelf de kleur kiezen van het hek. Meestal is dit zwart, donkergroen of grijs. Als je twijfelt, ga dan voor zwart, want dit past overal bij.

Hekwerk specialist

Als je een nieuw hekwerk in je tuin of als omheining om je bedrijf wilt, is het sowieso handig om een hekwerk specialist in te schakelen. Die kan jou dan verder helpen met al je vragen. Ook als je het lastig vindt om het type hek te kiezen, kan een hekwerk specialist jou verder helpen. Dan kan je ook zelf je hek samenstellen en weet je precies wat je te wachten staat. Met of zonder poort, met of zonder scherpe spijlen, het kan allemaal. De hekwerken kun je zelf plaatsen in de grond als dat lukt. Anders kan je daarvoor ook hulp vragen aan deze hekwerk specialist. Een hekwerk bedrijf wil je hier altijd graag mee helpen.

Poorten

Naast het hekwerk kun je natuurlijk ook een poort bij je hekwerk laten plaatsen als je dit graag wilt. Let er dus op wat voor poort je wilt bij het hekwerk. Je kunt zelf kiezen wat voor poort en die zal dan uit hetzelfde materiaal bestaan als het hek wat je gekozen hebt. Poorten zijn in allerlei verschillende soorten en maten te verkrijgen. Met een hekwerk en een poort kun je je tuin helemaal op jouw manier afsluiten. Vervolgens kun je dan nog een tuinman langs laten komen om mooie boompjes of struiken te laten planten voor het hekwerk, zodat je niet meer door het hek heen kunt kijken. Wel zo fijn voor de privacy en het ziet er nog leuk uit ook. Mooi groen in de tuin maakt de tuin natuurlijk helemaal af. Ook als je een hek voor je bedrijf hebt geplaatst kun je hier mooie struiken voor laten planten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button