BespaartipsBudgetfood

Geld besparen op ontbijt

Story Highlights
  • Gezond ontbijt hoeft niet duur te zijn
  • Havermout kost nog geen euro voor een hele week
  • Neme je ontbijt mee naar je werk

Geld besparen op ontbijt? Is dat wel zo verstandig? Want het ontbijt is toch de belangrijkste maaltijd van de dag? Veel mensen verwarren een gezond ontbijt met een duur ontbijt en denken dat een gezond ontbijt altijd een duur ontbijt is. Dat is echter niet waar. Een gezond ontbijt kan prima een goedkoop ontbijt zijn. Dat betekent dus ook dat je prima kunt besparen op je ontbijt, zoals je dat overigens ook op het avondeten kunt doen. Denk alleen maar eens aan producten als havermout en Brinta.

Een gezond ontbijt hoeft niet duur te zijn

Gezond aan de dag beginnen hoef je dus niet veel geld te kosten. En het klopt dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is. Door in de ochtend goed te eten heb je niet alleen een goede sart van de dag, maar voorkom je bovendien dat je gaandeweg de dag verkeerde dingen eet. Je krijgt geen lekkere trek en dat scheelt een hoop. Als je verstandig bent, dan wissel je de ontbijtjes af en zorg je dat je steeds vier of vijf alternatieven hebt. Elke dag hetzelfde eten is niet lekker en afwisseling is altijd goed. Zorg dat je altijd voldoende eten in huis hebt. Zo hoef je onderweg niet ergens een duur ontbijtje te kopen in elk geval.

Zorg dat je yoghurtbakjes in huis hebt

Om te voorkomen dat je onderweg gaat eten en teveel geld betaalt, neem je als je ‘s ochtends moeite hebt met eten je ontbijt mee. Zorg dat je bijvoorbeeld yoghurtbakjes in huis hebt en neem dit mee naar je werk. Als je groente en fruit wit hebben, koop dan wat op dat moment in het seizoen is. Ook doe jij je boodschappen in de goedkoopste supermarkt. Online vind je vast en zeker informatie over wat de bij jou in de buurt goedkoopste grootgrutter is. Doe daar de boodschappen. Dat bespaart je vaak meteen al veel geld.

Brinta is al stokoud maar nog steeds een prima voedzaam ontbijt

Een goedkoop ontbijt is ook Brinta. Het is al stokoud zo onderhand, maar daarom niet minder voedzaam en gezond. Bovendien geeft het een verzadigd gevoel en heb je niet heel snel weer trek. Een perfect en goedkoop ontbijt dus, zoals ook havermout dat is. Het aantrekkelijke aan havermout is vooral de prijs. Voor een gemiddelde prijs van 50 eurocent heb je voor een week havermout en dus een prima ontbijt in huis. Er zijn ondertussen genoeg producten waarmee je wat extra smaak toe kunt voegen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button