Interieur

5 planten die bijdragen aan een ergonomisch verantwoord thuiskantoor

Je thuiswerkplek moet een plek zijn waar je op een comfortabele manier vele uren achter elkaar moet kunnen werken. Daarbij is het belangrijk dat je je lichaam ontziet door te faciliteren dat je in de meest neutrale houding kunt zitten. Een ergonomische bureaustoel en verstelbaar bureau zijn daarbij onmisbaar. Maar het zijn niet alleen de meubels die voor een ergonomische en gezonde thuiswerkplek zorgen. Naast een ergonomische bureaustoel en andere aanpassingen die je lichaam het beste dienen, kan ook de aankleding van je thuiskantoor een positieve invloed hebben op het werken in de ruimte in kwestie. Planten in het bijzonder leveren een positieve bijdrage aan het klimaat in je thuiskantoor. We bespreken vijf ideale planten voor je thuiskantoor.

Areca palm (Goudpalm)

De goudpalm, oftewel de areca palm, is één van de beste luchtzuiverende kantoorplanten die je naast ergonomische meubelen kunt kopen voor een gezond thuiskantoor. Deze plant die van origine uit Madagaskar komt doet uitstekend werk voor het klimaat in de ruimte: hij maakt veel zuurstof aan en is een kei in het filteren van schadelijke stoffen in de lucht. De goudpalm is relatief groot, maar wordt nooit extreem breed, waardoor hij makkelijk toe te voegen is aan een ruimte met ergonomische meubelen. Ook is hij nog eens eenvoudig te onderhouden, ideaal dus! 

Rhapis excelsa

Ook de rhapis excelsa is een topper voor op een ergonomisch verantwoord kantoor. Deze plant komt van oorsprong uit Zuid-China en heeft twee eigenschappen die hem zeer de moeite waard maken: de rhapis excelsa verwijdert schadelijke stoffen uit de lucht én hij zorgt voor een optimale luchtvochtigheid. In een ruimte waar de hele dag lang elektrische apparaten staat te loeien en de lucht van zichzelf al droog is, is de rhapis excelsa dus ideaal om voor een gezond binnenklimaat te zorgen. Ook op je thuiswerkplek.

Ficus robusta (Rubberplant)

Zoek je een plant die makkelijk is in het onderhoud en net zo’n moderne uitstraling heeft als je gekozen kantoormeubelen? Overweeg dan de ficus robusta, oftewel de rubberplant. Deze plant zuivert de lucht en heeft weinig licht en water nodig om vitaal te blijven. Zo heb je er dus weinig omkijken naar, maar profiteer je wel van de pluspunten van een plant in je thuiskantoor.

Dracaena Janet Craig Heb je in jouw thuiskantoor vloerbedekking, een ergonomische bureaustoel met stoffen bekleding en een printer of kopieerapparaat? Dan heb je een Dracaena Janet Craig nodig. Deze plant komt oorspronkelijk uit West-Afrika en is bijzonder goed in het verminderen van stoffen in de lucht die veroorzaakt worden door de aanwezigheid van vloerbedekking en printers. Sterker nog, deze plant is daar een stuk effectiever in dan de gemiddelde plant. Met zijn donkergroene, lange en toegespitste bladeren is het ook nog eens een heel aantrekkelijke plant. Ook fijn: hij heeft weinig lucht nodig is kan prima tegen verwaarlozing. Komen er bruine punten aan de bladeren van de plant? Dan is de lucht te droog! Handig, zo’n plant. Aloë Vera De kleine en bescheiden aloë vera lijkt een vreemde eend in de bijt in dit lijstje. Toch helpt ook dit plantje actief om de lucht in je thuiskantoor te zuiveren van chemicaliën en andere schadelijke stoffen. Ook vertelt de plant je wanneer de lucht in je thuiskantoor sterk verontreinigd is, namelijk wanneer er bruine plekken op de bladeren van de plant komt. De aloë vera is goedkoop en vergt weinig onderhoud. Deze planten maar zeker ook verschillende andere planten kunnen er dus voor zorgen dat het klimaat waarin jij moet werken minder ongezond wordt. Dat helpt je om je vitaler te voelen en je beter te concentreren. Daarnaast hebben ze natuurlijk ook nog decoratieve waarde, dus het is zeker het overwegen waar om naast ergonomische meubels en andere zaken die bijdragen aan een goede lichaamshouding ook één of meerdere planten te kopen voor je thuiskantoor.

Dracaena Janet Craig

Heb je in jouw thuiskantoor vloerbedekking, een ergonomische bureaustoel met stoffen bekleding en een printer of kopieerapparaat? Dan heb je een Dracaena Janet Craig nodig. Deze plant komt oorspronkelijk uit West-Afrika en is bijzonder goed in het verminderen van stoffen in de lucht die veroorzaakt worden door de aanwezigheid van vloerbedekking en printers. Sterker nog, deze plant is daar een stuk effectiever in dan de gemiddelde plant. Met zijn donkergroene, lange en toegespitste bladeren is het ook nog eens een heel aantrekkelijke plant. Ook fijn: hij heeft weinig lucht nodig is kan prima tegen verwaarlozing. Komen er bruine punten aan de bladeren van de plant? Dan is de lucht te droog! Handig, zo’n plant.

Aloë Vera

De kleine en bescheiden aloë vera lijkt een vreemde eend in de bijt in dit lijstje. Toch helpt ook dit plantje actief om de lucht in je thuiskantoor te zuiveren van chemicaliën en andere schadelijke stoffen. Ook vertelt de plant je wanneer de lucht in je thuiskantoor sterk verontreinigd is, namelijk wanneer er bruine plekken op de bladeren van de plant komt. De aloë vera is goedkoop en vergt weinig onderhoud.

Deze planten maar zeker ook verschillende andere planten kunnen er dus voor zorgen dat het klimaat waarin jij moet werken minder ongezond wordt. Dat helpt je om je vitaler te voelen en je beter te concentreren. Daarnaast hebben ze natuurlijk ook nog decoratieve waarde, dus het is zeker het overwegen waar om naast ergonomische meubels en andere zaken die bijdragen aan een goede lichaamshouding ook één of meerdere planten te kopen voor je thuiskantoor.

Gerelateerde artikelen

Back to top button