BespaartipsOverig

Dumpster diving in Nederland

Story Highlights
  • Zoek naar bruikbare spullen tussen het afval van anderen
  • Hype zal ongetwijfeld ook naar Nederland komen
  • Zoek naar zowel food als naar non-food producten

Wel eens van dumpster diving gehoord? Het is in Amerika al een populair tijdbedrijf. In essentie komt het er op neer dat je in afvalcontainers zoekt naar waardevolle spullen, spullen die je nog kunt gebruiken. Het kan dan gaan om zowel food en non-food producten. In ons land is dumpster diving nog relatief onbekend. Maar gezien de stormachtige ontwikkeling die het maakt in Amerika lijkt het een kwestie van tijd voor het ook in ons land voet tussen de deur krijgt. Want op deze manier kun je nog best wat geld besparen ook.

In ons land zitten er standaard al sloten op de containers van winkels

Doe je aan dumpster diving dan rommel je tussen het afval van anderen en kijk je of er iets dat jij nog kunt gebruiken tussen zit. In Amerika gebeurt dit vooral bij supermarkten en winkels. De gerenommeerde divers weten ondertussen precies waar ze moeten zijn om nog bruikbare of eetbare producten te scoren. Overigens zal dat in ons land wat lastiger worden. De meeste supermarkten hebben nu al – alsof ze een vooruitziende blik hebben- forse sloten op de containers. In het kader va dumpster diving worden ook de weekmarkten in Amerika scherp in de gaten gehouden. Daar wordt aan het einde van de markt ook vaak van alles weggegooid.

Ook in ons land kunnen ondernemers de borst natmaken

Mocht de hype overwaaien naar ons land, dan kunnen zeker groothandels en kleinere zaken de borst natmaken. Zij zullen de eerste doelwitten worden want daar is de kans om iets te vinden ook het grootst. In Amerika is geen enkele ondernemer nog veilig. Bij de woonwinkels hoopt men nog iets leuks te vinden in de containers en ook rommelmarkten zijn interessant. Dit omdat aan het einde van de markt de spullen vaak allemaal in een container worden gegooid.

Betreed geen verboden terrein

In Amerika is ook het grof vuil dat langs de kant van de weg gezet wordt niet mee veilig. Daarbij zijn de straten waaraan rijkere mensen wonen vooral doelwit. De kans dat die iets van waarde aan de weg zetten is groter dan bij een familie die het minder goed heeft. Wil je een goede diver worden, dan moet je slim zijn en steeds nieuwe bronnen aan weten te boren. Officieel mag het overigens niet, rommelen in de spullen van iemand anders. Ook al is het afval. Het is en blijft namelijk eigendom van iemand. Vaak echter vinden de mensen dat niet zo’n groot probleem. Pas echter wel op dat je niet zomaar iemand terrein betreedt. Dit is strafbaar en kan je behoorlijk wat problemen opleveren. Heb je plannen, vraag altijd om toestemming om tussen het afval te mogen rommelen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button