InterieurWonen

Een industriële look voor de woonkamer

De industriële look is een populaire interieurstijl die zich kenmerkt door het gebruik van ruwe, onbewerkte materialen, zoals staal, beton en hout. Deze stijl is geïnspireerd op oude fabrieken en industriële gebouwen en is de perfecte keuze voor liefhebbers van minimalistische en robuuste designs. In dit artikel geven we enkele tips om een industriële look te creëren in je woonkamer.

Kies voor ruwe, onbewerkte materialen

Een van de belangrijkste kenmerken van de industriële stijl is het gebruik van ruwe, onbewerkte materialen. Kies voor meubels en accessoires die gemaakt zijn van staal, beton, hout of baksteen. Deze materialen hebben een stoere en robuuste uitstraling en zorgen voor een industriële sfeer in je woonkamer.

Gebruik donkere kleuren

Kleuren spelen een belangrijke rol bij het creëren van een industriële look. Gebruik donkere kleuren zoals zwart, grijs en bruin voor de muren, meubels en accessoires. Deze kleuren passen perfect bij de ruwe materialen en zorgen voor een stoere en robuuste uitstraling.

Voeg een bakstenen muur toe

Een bakstenen muur is een van de meest karakteristieke elementen van de industriële stijl. Als je niet van bakstenen muren houdt, kun je ook kiezen voor wandpanelen van Isodeco met een bakstenen print. Dit geeft je woonkamer direct een stoere en industriële uitstraling, en wandpanelen zijn een stuk makkelijke in installatie en onderhoud.

Kies voor metalen accenten

Metalen accenten zijn onmisbaar bij het creëren van een industriële look. Gebruik bijvoorbeeld metalen lampen, spiegels of klokken om je woonkamer een industriële uitstraling te geven. Kies voor metalen accenten in zilver-, goud- of bronskleurige tinten om de industriële sfeer te versterken.

Gebruik industriële meubels

Industriële meubels zijn speciaal ontworpen voor de industriële stijl en passen perfect bij de ruwe materialen en metalen accenten. Kies bijvoorbeeld voor een stoere, metalen salontafel of een leren bank met een robuuste uitstraling. Zorg ervoor dat de meubels comfortabel zijn, zodat je optimaal kunt genieten van je woonkamer.

Maak gebruik van verlichting

Verlichting is een belangrijk element bij het creëren van een industriële look. Kies voor lampen met een industriële uitstraling, zoals lampen met een metalen kap of een betonnen voet. Plaats de lampen op strategische plekken om je woonkamer goed te verlichten en de industriële sfeer te versterken.

Voeg accessoires toe

Tot slot kun je accessoires toevoegen om je woonkamer helemaal af te maken. Kies bijvoorbeeld voor metalen vazen, industriële klokken of vintage posters om je woonkamer een persoonlijke touch te geven en helemaal naar eigen wens af te stijlen. Zorg voor een net ogende ruimte door kabels netjes weg te werken en voldoende opbergruimte te creëren. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button