Interieur

Een gashaard opnemen in je interieur: Een do or don’t?

Ben je al een tijdje in de overweging om een gashaard toe te voegen aan je interieur? Het kan voor een interieur een zeer leuke toevoeging zijn. Daarnaast heeft een gashaard ook verschillende voordelen ten opzichte van een houthaard. Wil jij een gashaard bestellen? Het brengt je meer comfort en gemak om het huis warmer te maken. Daarnaast is het natuurlijk erg mooi voor een rustige avond op de bank. In dit blogartikel vertellen we je graag of een gashaard een Do of Don’t is!

Een gashaard toevoegen aan het interieur

Er zijn verschillende mogelijkheden om een gashaard toe te voegen. Je kunt hem in eerste instantie in laten bouwen in de muur. Hierdoor zie je enkel het vuur tevoorschijn komen en zit de rest van de gashaard in de muur weggestopt. Dit kan erg leuk zijn voor een ruimte door de kleur van het vuur. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om de gashaard niet volledig in te laten bouwen. Dit geeft een meer industriële look aan je interieur. Daarnaast kun je ook goed de grootte van de gashaard bepalen. Een grote gashaard die niet volledig ingebouwd is, kan een zeer mooie eye catcher zijn in het interieur.

Voordelen van een gashaard

De gashaard is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Niet gek vinden wij, als je naar de voordelen van een gashaard kijkt. Wat als eerste opvalt is dat een gashaard een hoog rendement heeft. Dit komt doordat het gemakkelijk gestuurd kan worden, je  kunt hem aan kunt zetten wanneer je wilt en je bepaalt zelf in in welke hoeveelheid het gas wordt gebruikt. Daarnaast is een gashaard ook een zeer veilige manier van een haard. Je hoeft namelijk niet, in vergelijking met een haard op hout, steeds zelf de haard weer aan moet steken. Met een gashaard hoef je enkel de gaskraan open te zetten en het te ontsteken. Dit is in veel gevallen automatisch te regelen, waardoor je zelf niet voor een gevaarlijk vuur komt te staan. Een gashaard is hierdoor extreem gebruiksvriendelijk!

Wel of geen gashaard nemen?

Na een ferme analyse te hebben gedaan omtrent de gashaard, kunnen we concluderen dat het een zeer goede toevoeging is voor het interieur. Naast dat het warmte biedt voor de koudere dagen, kun je hem enorm leuk combineren met verschillende interieurstijlen. Daarnaast kun je er ook perfect je eigen draai aan geven door hem in te laten bouwen of juist niet. Heb je bijvoorbeeld een moderne interieurstijl? Dan is het enorm leuk om een zwarte gashaard in te laten bouwen in een witte muur. Deze eyecatcher is perfect te combineren met andere moderne meubels! Weet jij al welke gashaard je wilt laten plaatsen in je interieur?

Gerelateerde artikelen

Back to top button