BespaartipsKinderen

Zo bespaar je op kinderkleding: 5 tips

Intussen hebben we al bijna anderhalf jaar lang te maken met een fors stijgende inflatie. Terwijl onder andere de boodschappen duurder zijn geworden en de energieprijzen hoger, zijn de inkomsten van de meeste mensen niet evenredig meegestegen. Steeds meer mensen moeten dus wat beter letten op wat ze met hun geld doen. Je kunt het immers maar een keer uitgeven. Is het bij jouw kleine alweer tijd voor een garderobe in een grotere maat? Hieronder vind je vijf handige tips om te besparen op kinderkleding.

Financieel niet leeglopen op nieuwe kinderkleding

De gemiddelde babyuitzetlijst bevat nogal wat artikelen. Voordat een kindje geboren is, moet je dus best wat investeren. Denk alleen bijvoorbeeld al aan een voorraadje kinderkleding in de kleinste maten, aangezien ze hier zowat iedere maand uitgroeien. Gelukkig neemt de frequentie waarmee kinderen nieuwe kleding hebben met de jaren af. Toch kan het financieel een behoorlijke aderlating zijn, als er weer winter- of zomerkleding in een grotere maat nodig is. Wil je dat je zoon of dochter er een beetje leuk bijloopt, zonder dat je bankrekening gelijk leeg is? Hieronder lees je hoe je dat doet.

1. Goedkope, maar toch kwalitatief goede basics

Allereerst is het belangrijk om los te laten dat je kind van top tot teen in dure merkkleding gehuld moet zijn. Onder meer ondergoed en sokken hoeven echt niet de meest dure merklogo’s  te hebben en van prijzige materialen gemaakt te zijn. Bij Zeeman bijvoorbeeld vind je hartstikke leuke kindersokken en -maillots in effen kleuren of met vrolijke prints, van prima kwaliteit. Ze hebben overigens ook erg superleuke bovenkleding voor zowel jongens als meisjes in het assortiment, die je rustig kunt kopen zonder bang te hoeven zijn voor je banksaldo.

2. Gebruik kortingscodes

Wil je basic kinderkleding toch combineren met wat leuke merkkleding? En shop je deze online? Kijk dan altijd of je kunt besparen door een kortingscode toe te passen bij je aankoop. Kortingscodes worden vaak via nieuwsbrieven verspreid, maar er zijn ook aparte websites die deze verzamelen.

3. Wacht op de outlet

Een andere manier om duurdere merkkleding goedkoper te kunnen kopen, is te wachten op de outlet. Winkels en webshops bieden hierbij hun collecties van vorig seizoen tegen een gereduceerde prijs aan, om ruimte te maken voor de nieuwe collectie van komend seizoen. Met outletshoppen kun je veel besparen, maar je moet wel goed in kunnen schatten welke kledingmaat je kind een jaar later zal hebben.

4. Tweedehands kleding kopen

Wil je niet alleen besparen op kleding, maar ook nog eens duurzaam bezig zijn? Kies dan voor tweedehands kleding. Je kunt supertoffe dingen voor een klein bedrag vinden op bijvoorbeeld Marktplaats of Vinted. Omdat baby’s en kinderen gigantisch hard groeien, dragen ze kleding soms maar enkele weken of maanden. Veel kleding kan hierna nog prima een (of zelfs meerdere) ronde(n) mee.

5. Kinderkleding ruilen

Besparen en duurzaam bezig zijn kun je ook doen door kinderkleding te ruilen. Dit houdt in dat je de te kleine kinderkleding inruilt voor kleding in een grotere maat. Onder meer de organisatie KrijgdeKleertjes biedt niet alleen lokale ruilpunten, maar ook een platform waar je kledingpakketten kunt ruilen en alleen verzendkosten kwijt bent.

Je ziet dat er genoeg manieren zijn waarop je je zoon of dochter er leuk bij kunt laten lopen, zonder dat het een vermogen hoeft te kosten!

Gerelateerde artikelen

Back to top button