Wonen

Dit zijn de voordelen van een eigen jacuzzi!

Als je op vakantie gaat, kom je waarschijnlijk regelmatig hotelkamers of bungalows met een jacuzzi tegen. Er is natuurlijk ook niets fijner dan lekker ontspannen in een bubbelbad na een lange dag wandelen, fietsen of steden verkennen. Maar ook bij jou thuis heeft een jacuzzi veel voordelen voor je gezondheid. Die voordelen gaan we in dit artikel met je bespreken!

Weg stress

Een van de grootste voordelen van een jacuzzi is de verlichting van stress. Het warme water helpt je alle spanningen van de dag van je af te schudden. Naast het effect van het warme water heb je ook veel baat bij het masserende effect van de bubbels die een jacuzzi produceert. Dit helpt je zowel met fysieke als mentale stress. Ben jij een echte stresskip? Dan heb je dus een jacuzzi aan huis nodig. Je zult merken dat je veel minder snel echt last krijgt van stress. Koop je jacuzzi uiteraard wel altijd bij een specialist, zoals Javedi.nl

Geen slaapproblemen meer

Uit onderzoek is gebleken dat het ontspannen in warm water ervoor zorgt dat je rustiger en dieper slaapt. Dit komt doordat je spieren goed ontspannen in warm water en daardoor je hele lichaam in een staat van diepe ontspanning terecht komt. Voor ouderen en volwassenen blijkt passieve lichaamsverwarming een goede manier te zijn om slapeloosheid tegen te gaan. Daarnaast helpt hydrotherapie bij symptomen van fibromyalgie. 

Een gezonder hart en een gezonder lichaam 

Het ontspannen in een jacuzzi helpt ook bij de verlichting van pijn. Je spieren, gewrichten en pezen raken in een ontspannen staat. Dit kan bepaalde soorten pijn aanzienlijk verlichten. Denk bijvoorbeeld aan artritis, waarbij veel pijn en stijfheid komt kijken. Daarnaast worden je gewrichten flexibeler in het warme water. Een jacuzzi kan je ook helpen om een gezonder hart te krijgen. Van het ontspannen in een jacuzzi krijg je namelijk een hogere hartslag en een lagere bloeddruk. Een onderzoek uit 2016 liet zien dat passieve warmtetherapie het cardiovasculaire risico verminderd. Dit geldt vooral voor mensen die niet veel sporten of dit om een bepaalde reden niet kunnen. 

Goed voor je huid 

Dit zou je misschien niet verwachten, maar regelmatig baden in een jacuzzi geeft je een betere huid. De temperatuur van het water zorgt namelijk dat je poriën open gaan, waardoor vuil niet aan je huid blijft kleven. Ook wordt je bloedcirculatie beter als je regelmatig in een jacuzzi zit. Dit betekent natuurlijk wel dat je de jacuzzi op tijd schoon moet maken, want er kan nogal wat vuil achterblijven. Doe je dit niet op tijd, dan kan dit onder andere voor infecties zorgen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button