Overig

Dit zijn de mogelijkheden bij een uitvaart

Ben jij je aan het oriënteren op de mogelijkheden op het gebied van uitvaarten? Vooral als je van plan bent om een uitvaartverzekering af te sluiten kan het goed zijn om de verschillende mogelijkheden te bekijken. Zo kun je ervoor zorgen dat je jouw persoonlijke voorkeuren vastlegt en een inschatting kunt maken van de premie die je voor je uitvaartverzekering moet betalen. In dit artikel lees je wat er allemaal mogelijk is bij het regelen van een uitvaart.

Begraven, cremeren en andere opties

Iedereen heeft zo zijn of haar voorkeuren wanneer het gaat om wat er met je lichaam gebeurt na het overlijden. Zo kun je ervoor kiezen om te worden begraven of te worden gecremeerd. Er heerst de gedachte dat cremeren voordeliger is dan begraven, maar dit hoeft niet altijd zo te zijn. Ook bij begraven heb je goedkope opties, door bijvoorbeeld voor een minder dure grafsteen of voor een relatief goedkope begraafplaats te kiezen. Begraven en cremeren zijn al lang niet meer de enige opties. Tegenwoordig kun je je lichaam ook ter beschikking stellen aan de wetenschap en resomeren is ook een mogelijkheid die aan populariteit aan het winnen is.

Uitvaartverzorger uitkiezen

In het geval van een uitvaart is het aan te raden om een uitvaartverzorger in de arm te nemen. De uitvaartverzorger, of begrafenisondernemer, kan met de nabestaanden meedenken en hen adviseren over de beslissingen die genomen moeten worden omtrent de uitvaart. Ben je je aan het oriënteren op verschillende uitvaartverzekeringen? Dan kun je ervoor kiezen om een verzekering af te sluiten die voor de beste begeleiding van je nabestaanden zorgt tijdens deze moeilijke periode. De uitvaartverzorger zal zich dan bezighouden met de wensen op het gebied van de uitvaartdienst, de rouwauto’s, de catering en bijvoorbeeld de muziek en de rouwkaarten.

Religieuze uitvaart

Zou jij graag een religieuze uitvaart willen? Dan is het verstandig om dit vast te laten leggen en alvast te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn. In Nederland zijn uitvaartverzorgers op de hoogte van de gebruiken die horen bij diverse religieuze achtergronden. Wil je bijvoorbeeld een Islamitische uitvaart? Dan is het belangrijk dat je een Islamitische uitvaartverzekering afsluit zodat jouw wensen duidelijk zijn voor je nabestaanden. Jouw uitvaartverzorger zal je familie dan begeleiden en ervoor zorgen dat de juiste gebeden en wassing in acht worden genomen en zal contact leggen met mogelijke moskeeën of andere gebedshuizen.

Uitvaart en duurzaamheid

Wist je dat er tegenwoordig veel aandacht wordt besteed aan de verduurzaming van uitvaarten? Zo kun je – wanneer je gedurende je leven duurzaamheid belangrijk vond – ervoor kiezen om je uitvaart zo duurzaam mogelijk in te richten. Je kunt dan bijvoorbeeld kiezen voor natuurbegraven, een grafkist van duurzaam materiaal en drukwerk van gerecycled papier uitkiezen voor de rouwkaarten.

Ben je benieuwd naar nog meer mogelijkheden bij een uitvaart? Schakel dan eens een professional in die jou meer kan vertellen over de opties. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button